Batoane de ciocolata
Publicat pe 29.09.2013 la 17:41 Actualizat pe 29.09.2013 la 10:56
Ingrediente:
- 30 g unt la temperatura camerei
- 120 g zahar
- 220 g faina
- ½ lingurita sare
- ½ lingurita extract de vanilie
- 500 gcaramele cu lapte
- 3 linguri smantana pentru gatit
- 500 g ciocolata de menaj
Mod de preparare:
Se bate bine cu mixerul untul cu zaharul, pana se obtine o spuma. Se adauga faina, sare si extract de vanilie si se amesteca pana se obtine un aluat tare.
Se intinde aluatul intr-o tava, se tapeteaza cu hartie de copt si se coace zece minute. Se lasa la racit.
Intr-o tigaie antiaderenta se incinge smantana si se topesc caramelele. Compozitia se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece vreo doua ore.
Se taie batoane de 12 centimetri.
Ciocolata se topeste la bain marie, se inmoaie batoanele si se dau inca o data la rece.