Biftec
Publicat pe 09.01.2014 la 17:47 Actualizat pe 09.01.2014 la 17:56
Ingrediente:
500 g de carne tocată de vită
1 ceapă (cca 200 g)
3 g de sare
piper după gust
1 legătură de verdeaţă proaspătă
50 g de ulei de floarea soarelui.
Pentru decor: 1 legătură de frunze de rucola.
Mod de preparare:
1. Tăiaţi ceapa rondele. Tocaţi mărunt verdeaţa proaspătă.
2. Turnaţi în vasul de gătit jumătate din uleiul de floarea soarelui şi aranjaţi rondelele
de ceapă, sarea şi amestecul de piper.
3. Preparaţi fără capac în modul «LA ALEGERE» la aparatul Multicooker, temperatura 130 °C până ce ceapa
prinde o culoarea aurie. Periodic amestecaţi. Puneţi ceapa prăjită într-un bol pentru
a se răci.
4. Amestecaţi carnea de vită tocată cu ceapa prăjită rece şi verdeaţa proaspătă tocată
mărunt.
5. Formaţi din tocătura de carne cu ingrediente, forme rotunde sau plate potrivite
pentru biftec.
6. Turnaţi în vasul de gătit uleiul rămas şi aşezaţi biftecurile pregătite.
7. Preparaţi fără capac în modul «CHIFTELE» la aparatul Multicooker, timpul de preparare – 10-15 minute,
până la culoarea necesară a crustei inferioare.
8. Întoarceţi biftecurile şi acoperiţi vasul de gătit cu capac. Setaţi presiunea la valoarea
3 şi prelungiţi prepararea în acelaşi mod («CHIFTELE»).
9. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.
10. Aranjaţi frunzele de rucola pe platou şi aşezaţi biftecurile pe ele.
11. Biftecurile preparate se servesc la masă cu garnitură de legume.
Din biftecuri se pot prepara hamburgeri.
LA ALEGERE
CHIFTELE
20 - 30 min