Boeuf Stroganoff
Publicat pe 30.12.2013 la 08:52 Actualizat pe 01.01.2014 la 19:18
Ingrediente:
1200 g de carne de vită macră
50 g de unt
5 g de zahăr pudră
2 cepe (cca 150 g fiecare)
5 g de sare
piper după gust
2 foi de dafin
Sosul: 500 g de smântână de 20% grăsime, 25 g de pastă de roşii, un praf de amestec «Ierburi
de Provence», 5 g de sare, 3 căţei de usturoi, 30 g de făină albă, 250 ml de apă.
Pentru decor: 3 rămurele de mărar.
Pregătire:
1. Tăiaţi carnea de vită în felii lungi subţiri.
2. Presăraţi zahăr peste carnea de vită şi amestecaţi bucăţile de carne.
3. Tocaţi mărunt ceapa.
Preparare
4. Introduceţi în multicooker untul, bucăţile de carne de vită, ceapa tocată mărunt,
sarea şi condimentele.
5. Preparaţi fără capac până la evaporarea lichidului în modul «FRIPTURĂ», timpul de
preparare – 1 oră.
6. Amestecaţi toate ingredientele pentru sosul cu smântână.
7. Adăugaţi sosul după semnalul sonor şi amestecaţi conţinutul vasului de gătit.
8. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ» încă 30 min, presiunea – 3.
9. Aşezaţi bucatele preparate pe platouri, decorați cu rămurele de mărar. Se servesc cu
garnitură de piure de cartofi sau paste.
1 oră + 30 min