Borș polonez
Publicat pe 08.11.2013 la 17:05
Ingrediente:
- 1 kg piept de vacă opărit
- 50 g slănină afumată
- 250 g cârnăciori de porc
- 1 lingură unt
- 1 sfeclă
- 2 fire de praz
- 2 cepe
- rădăcină de pătrunjel și țelină
- 3-4 linguri de smântână
Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăță și se rumenesc în unt.
Se adaugă trei litri de zeamă de carne, pieptul de vacă și slănina tăiate bucăți. Se lasă să fiarbă încet, până când carnea va fi bine fiartă. La final se ia grăsimea supei și se amestecă cu trei sau patru linguri de smântânâ acră, subțiată cu 100 ml zeamă de sfeclă acră.
Zeama se toarnă în oală, apoi se presară verdeața tocată. Se mai dă în câteva clocote și se ia de pe foc.