Briose "creier"
Publicat pe 23.10.2012 la 15:19 Actualizat pe 23.10.2012 la 15:52
Ingrediente:
- 300 g faina
- 2/3 masuri zahar pudra
- 80 ml ulei
- 1 ou mare
- 175 ml lapte batut
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 8 lingurita gem de capsuni amestecat cu putin colorant rosu
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 80° C.
Cerne faina intr-un bol, adauga putina sare si zaharul pudra. Intr-un alt recipient amesteca uleiul, oul, laptele batut si esenta de vanilie, adauga-le peste ingredientele uscate amestecand atat cat sa se combine.
Pune o jumatate de lingura de compozitie in fiecare forma de briosa si fa o gaura in mijloc. In aceasta gaura pune gem colorat.
Acopera gemul cu putina compozitie. Coace-le 20 de minute sau cat e nevoie. Scoate-le din cuptor si lasa-le de-oparte sa se raceasca.
Crema creier:
- 250 g unt moale
- 4 masuri zahar tos
- 2 linguri de lapte
- colorant rosu si maro sau negru
Bate untul cu mixerul pana devine pufos. Adauga zaharul si laptele, apoi cateva picaturi de colorant rosu si maro sau negru, pana obtii o nuanta de roz-gri.
Intr-o punga pentru decor pune crema si la capat ataseaza-i o duza cu striatii.
Imparte vizual briosa in doua, pentru a semana cu cele doua emisfere ale creierului si pune crema.