Bucataria japoneza: Niku Jaga
Publicat pe 16.08.2010 la 18:49
Niku Jaga este un fel de mancare japonez, asemanator cu tocana de cartofi de la noi. Ideea este ca acest tip de mancare merge pe principiul clasic japonez: cu cat e mai sanatos, cu atat e mai gustos.
In bucataria japoneza, secretul este sa gatiti cat mai putin mancarea, pentru ca aceasta sa isi pastreze culoarea si savoarea.
Ingrediente
- 200 g carne de vita
- 2 cartofi medii
- 1 ceapa medie
- 3 linguri de mazare fiarta
- 1 morcov
- ghimbir
- 2 linguri de sos de soia
- 2 linguri de vin alb
-1 lingurita de zahar
Preparare
1. Se fierb cartofii, pana cand poate intra furculita in ei.
2. Ceapa, cartofii, carnea taiata foarte subtire si morcovii se pun in tigaie, la foc mic, fara pic de ulei. Atentie! Toate legumele trebuie taiate foarte subtire.
3. Zaharul, sosul de soia, vinul si ghimbirul se amesteca impreuna cu 200 ml de apa (sau supa de legume, instant) si se adauga peste amestecul din tigaie. Se pune si mazarea si se amesteca usor, dupa care se inchide focul.
Tigaia se mai lasa un pic pe aragaz, acoperita cu un capac.
Timpul de preparare nu trebuie sa depaseasca 15 minute!
Se serveste fierbinte, in castroane mici.
Pofta buna!