Bucataria japoneza: Tempura Udon

Publicat pe 16.08.2010 la 18:55 Actualizat pe 16.08.2010 la 18:59

Udon este un tip de taitei din faina de grau, folositi in bucataria japoneza, iar tempura seamana cu pane-ul cunoscut in Europa, numai ca e mult mai gustos si sanatos.

Bucataria japoneza este un subiect strain pentru multi dintre noi, fie pentru ca preparatele sunt destul de costisitoare, fie ca nu am avut ocazia sa ne intersectam cu aceste tipuri de mancare.

V-ati intrebat vreodata de ce japonezii sunt asa slabi? Pentru ca in majoritatea mancarurilor ei au cateva produse de baza: orez, peste si soia. Acestea mentin echilibrul nutritional, iar grasimile din peste se transforma in energie si nu in celulita.

Ingrediente:

Pentru udon

- 8 creveti medii (sau 12 mici)

- 300g taiteti (noodles)

- 4 cani de ceai verde

- 1 cana de sos "sukiyaki"

- 1/2 cana de faina

- cateva firicele de ceapa, de preferat verde

- ulei vegetal

Pentru tempura:

- 1 cana de apa rece

- 1 cana de faina

- praf de copt

Preparare:

1. Se fierb pastele. Apoi se prepara ceaiul verde, care se amesteca impreuna cu sosul "sukiyaki", si se fierb timp de 5-7 minute.

2. Se face un aluat din faina si praf de copt, cu ajutorul unui tel.

3. Crevetii sunt curatati astfel: li se taie intai capul, apoi li se scoate usor carapacea. Nu inlaturati cozile!

Se pune uleiul pe foc. Crevetii se dau prin faina si apoi se acopera cu aluatul preparat in prealabil. Acestia se pun in tigaie, doar in momemntul in care uleiul este indeajuns de incins. Atentie, cozile crevetilor nu se dau prin faina!

Se lasa pe foc pana cand acestia capata o culoare aurie, apoi, ca sa scapati de surplusul de ulei, puneti-i pe niste servetele.

4. Apoi se prepara shichimi togarashi, un amestec de condimente care se adauga peste udon.

Shichimi togarashi: 1 lingurita de nori (alge folosite la sushi), 2 lingurite de susan, 3 lingurite de coaja de portocala si piper rosu, 2 lingurile de usturoi pisat foarte bine si o lingurita de boia de ardei iute.

5. Cantitatea de udon se imparte in 4 portii egale si se pun in boluri, peste care se toarna, apoi, sosul de "sukiyaki".

Deasupra se presara amestecul di condimente si firicelele de ceapa verde, tocate marunt. Peste acestea se pun crevetii.

Pofta buna!

În articolul

Bucataria japoneza: Tempura Udon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x