Bucataria japoneza: Tempura Udon

Publicat pe 16.08.2010 la 18:55 Actualizat pe 16.08.2010 la 18:59

Udon este un tip de taitei din faina de grau, folositi in bucataria japoneza, iar tempura seamana cu pane-ul cunoscut in Europa, numai ca e mult mai gustos si sanatos.

Bucataria japoneza este un subiect strain pentru multi dintre noi, fie pentru ca preparatele sunt destul de costisitoare, fie ca nu am avut ocazia sa ne intersectam cu aceste tipuri de mancare.

V-ati intrebat vreodata de ce japonezii sunt asa slabi? Pentru ca in majoritatea mancarurilor ei au cateva produse de baza: orez, peste si soia. Acestea mentin echilibrul nutritional, iar grasimile din peste se transforma in energie si nu in celulita.

Ingrediente:

Pentru udon

- 8 creveti medii (sau 12 mici)

- 300g taiteti (noodles)

- 4 cani de ceai verde

- 1 cana de sos "sukiyaki"

- 1/2 cana de faina

- cateva firicele de ceapa, de preferat verde

- ulei vegetal

Pentru tempura:

- 1 cana de apa rece

- 1 cana de faina

- praf de copt

Preparare:

1. Se fierb pastele. Apoi se prepara ceaiul verde, care se amesteca impreuna cu sosul "sukiyaki", si se fierb timp de 5-7 minute.

2. Se face un aluat din faina si praf de copt, cu ajutorul unui tel.

3. Crevetii sunt curatati astfel: li se taie intai capul, apoi li se scoate usor carapacea. Nu inlaturati cozile!

Se pune uleiul pe foc. Crevetii se dau prin faina si apoi se acopera cu aluatul preparat in prealabil. Acestia se pun in tigaie, doar in momemntul in care uleiul este indeajuns de incins. Atentie, cozile crevetilor nu se dau prin faina!

Se lasa pe foc pana cand acestia capata o culoare aurie, apoi, ca sa scapati de surplusul de ulei, puneti-i pe niste servetele.

4. Apoi se prepara shichimi togarashi, un amestec de condimente care se adauga peste udon.

Shichimi togarashi: 1 lingurita de nori (alge folosite la sushi), 2 lingurite de susan, 3 lingurite de coaja de portocala si piper rosu, 2 lingurile de usturoi pisat foarte bine si o lingurita de boia de ardei iute.

5. Cantitatea de udon se imparte in 4 portii egale si se pun in boluri, peste care se toarna, apoi, sosul de "sukiyaki".

Deasupra se presara amestecul di condimente si firicelele de ceapa verde, tocate marunt. Peste acestea se pun crevetii.

Pofta buna!

În articolul

Bucataria japoneza: Tempura Udon

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
a1.ro
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
Ion Ţiriac a dezvăluit ce preşedinte vrea pentru România: „Din păcate, nu prea am avut aşa ceva!”
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x