Bucataria japoneza: Tonjiru
Publicat pe 16.08.2010 la 19:22 Actualizat pe 16.08.2010 la 19:24
Japonezii cauta ca pe masa lor de zi cu zi sa se afle retete cat mai variate si... colorate. Aspectul da o savoare in plus mancarii, iar culorile naturale ale legumelor iti vor inviora cu siguranta ziua. Asa este si atunci cand vine vorba de "Tonjiru".
Tonjiru, la prima vedere, este o supa banala cu legume. Insa aceasta are in componenta sa anumite ingrediente inedite: pasta miso, daikon, dashi si taro. Carnea de porc este sanatoasa, dar doar atunci cand este gatita cum trebuie.
Ingrediente:
- 150 g carne de porc
- morcov
- 1 daikon (ridichie japoneza) sau gulie
- pastai
- ciuperci
- 1 taro (un soi de cartofi)
- praz
- dashi (baza de supa) sau supa instant de legume
- 2 linguri de pasta miso
Nota: legumele trebuie sa aibe o cantitate de 70-80 g fiecare.
Preparare:
1. Morcovul, daikon-ul si carnea se taie in feliute mici, cam 1 cm grosime. Ciupercile trebuie lasate intregi, de aceea e de preferat sa fie mici. Toate acestea se calesc intr-o oala de teflon, intr-o lingura de unt.
2. Peste amestecul anterior se toarna cca. 700 ml de dashi (baza de supa). Se lasa sa fiarba pana se inmoaie legumele.
3. Peste acestea se adauga pastaile si prazul si se mai lasa cateva minute.
4. Peste pasta miso se adauga putin din supa din oala si se amesteca pana se dizolva. Aceasta se adauga peste supa.
Pofta buna!