Bucataria japoneza: Tonkatsu

Publicat pe 16.08.2010 la 19:05

Desi aceasta reteta a fost inventata abia in secolul XIX, a devenit una dintre cele mai populare mancaruri din bucataria japoneza. "Tonkatsu" inseamna cotlet de porc si este facut cu un pane special, din paine fara coaja, care, din pacate, nu se gaseste decat in Japonia. Bine ca avem alternative si ca aceasta reteta poate fi delicioasa oricum.

Ingrediente:

- 800 g cotlet de porc

- 8 felii de varza alba

- 1 catel de usturoi pisat

- 2 linguri sos de soia

- 1 ou batut

- 1 cana de pesmet

- 100 ml suc de rosii

- 3 linguri de vin alb (sau sake, daca aveti noroc sa gasiti)

- 1 lingura de seminte de susan

- 1 morcov

-1 lingurita de mustar iute

- ulei de floarea soarelui

Preparare

1. Foile de varza se lasa in apa rece timp de 20 de minute, apoi se taie firicele subtiri.

2. Cotletul de porc se taie in bucatele subtiri, dar lungi. Se amesteca intr-un castron mare 1 lingura de vin alb cu o lingura de sos de soia si usturoiul. Tot amestecul este pus peste carnea de porc. Se lasa la marinat timp de 30 de minute.

3. Se prajesc semintele de susan in ulei, pana se rumenesc.

4. Se pune uleiul la incis. Intre timp, feliile de carne se trec prin oul batut si apoi prin pesmet, pana la uniformizare. Se pun in uleiul incins foarte bine si se lasa pana se rumenesc. Pentru a scapa de surplusul de ulei, puneti pane-urile pe niste servetele.

5. Se prepara sosul: 1 lingurita de mustar iute, 1 lingurita de sos de soya, sucul de rosii si restul de vin ramas.

6. Carnea se pune intr-o farfurie, peste care se adauga susanul prajit. Alaturi, ca garnitura, se aduga morcovul si varza, taiate fasii, peste care se pune si sosul.

Tonkatsu, cunoscut si sub denumirea de "Katsu don", poate fi servit si cu orez thailandez (cu bob lung), simplu, fara sare.

Pofta buna!

În articolul

Bucataria japoneza: Tonkatsu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
a1.ro
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
Ion Ţiriac a dezvăluit ce preşedinte vrea pentru România: „Din păcate, nu prea am avut aşa ceva!”
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x