Budinca de Craciun - istoria unui desert care a devenit traditie!

Publicat pe 12.12.2011 la 16:07

Traditional, budinca de Craciun se face in 8 ore, cu o luna inainte de Craciun, timpul minim ce trebuie acordat maturarii. In tot acest timp, gustul se implineste. In ziua Craciunului budinca se asaza la abur inca doua ore si se serveste foarte fierbinte alaturi de creme aromate cu citrice sau coniac.

Budinca de Craciun pe care o consuma astazi britanicii este foarte diferita de budinca originara. Acest desert isi incepe cariera fulguranta in Evul Mediu cand era doar un amestec pe baza de carne si radacinoase care se pregateau prin fierbere intr-un tesut de provenienta animala (cum este prapurele pe care il folosim pentru drob).

Amestecul, o modalitate de a pastra si stoca eficient o multitudine de ingredinete printr-o fierbere indelungata se servea inainte de inceperea postului Craciunului. In timp, insa, preparatul devine din ce in ce mai complex si pe langa carnea de vita si de oaie, incep sa apara fructele uscate. Mancarea medievala se baza pe amestecul de carne si fructe pe care il intalnim si astazi in bucataria Orientului Mijlociu.

La aceasta combinatie se adaugau si o sumedenie de mirodenii care aduceau culoare, avand in acelasi timp rolul de conservant. Preparatul pe baza de carne si fructe nu a supravietuit insa foarte mult. Carnea a fost incet, incet inlocuita cu un amestec tot mai elaborat de fructe si licori spirtoase.

Citeste tot articolul pe Good Food!

Foto: essentialingredient.com.au

În articolul

Budinca de Craciun - istoria unui desert care a devenit traditie!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x