Budinca de Craciun - istoria unui desert care a devenit traditie!

Publicat pe 12.12.2011 la 16:07

Traditional, budinca de Craciun se face in 8 ore, cu o luna inainte de Craciun, timpul minim ce trebuie acordat maturarii. In tot acest timp, gustul se implineste. In ziua Craciunului budinca se asaza la abur inca doua ore si se serveste foarte fierbinte alaturi de creme aromate cu citrice sau coniac.

Budinca de Craciun pe care o consuma astazi britanicii este foarte diferita de budinca originara. Acest desert isi incepe cariera fulguranta in Evul Mediu cand era doar un amestec pe baza de carne si radacinoase care se pregateau prin fierbere intr-un tesut de provenienta animala (cum este prapurele pe care il folosim pentru drob).

Amestecul, o modalitate de a pastra si stoca eficient o multitudine de ingredinete printr-o fierbere indelungata se servea inainte de inceperea postului Craciunului. In timp, insa, preparatul devine din ce in ce mai complex si pe langa carnea de vita si de oaie, incep sa apara fructele uscate. Mancarea medievala se baza pe amestecul de carne si fructe pe care il intalnim si astazi in bucataria Orientului Mijlociu.

La aceasta combinatie se adaugau si o sumedenie de mirodenii care aduceau culoare, avand in acelasi timp rolul de conservant. Preparatul pe baza de carne si fructe nu a supravietuit insa foarte mult. Carnea a fost incet, incet inlocuita cu un amestec tot mai elaborat de fructe si licori spirtoase.

Citeste tot articolul pe Good Food!

Foto: essentialingredient.com.au

În articolul Budinca de Craciun - istoria unui desert care a devenit traditie!:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 23 octombrie 2025. Taurii au parte de surprize. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 octombrie 2025. Taurii au parte de surprize. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cutremur de 4,2 în Vrancea, miercuri dimineață. Seismul, resimţit în mai multe județe
observatornews.ro
Cutremur de 4,2 în Vrancea, miercuri dimineață. Seismul, resimţit în mai multe județe
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
a1.ro
Un tânăr a cerut să intre în blocul din Rahova în care a fost o explozie. Ce obiect a insistat să ia din casă. Toți l-au aplaudat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
HelloTaste.ro
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Lasagna cu dovleac și ricotta. O rețetă perfectă pentru zilele mohorâte de toamnă
Catine
Lasagna cu dovleac și ricotta. O rețetă perfectă pentru zilele mohorâte de toamnă
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
useit.ro
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Celebrul milionar s-a căsătorit cu “cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
as.ro
Celebrul milionar s-a căsătorit cu “cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
MediCOOL
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
Ce se întâmplă cu elevii liceului afectat de explozia din Rahova! Situație dramatică
Spynews
Ce se întâmplă cu elevii liceului afectat de explozia din Rahova! Situație dramatică
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
DeParinti
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
MediCOOL
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
HelloTaste
Curry de dovleac cu năut și orez basmati. Un preparat savuros și colorat
close
x