Budinca de Craciun - istoria unui desert care a devenit traditie!

Publicat pe 12.12.2011 la 16:07

Traditional, budinca de Craciun se face in 8 ore, cu o luna inainte de Craciun, timpul minim ce trebuie acordat maturarii. In tot acest timp, gustul se implineste. In ziua Craciunului budinca se asaza la abur inca doua ore si se serveste foarte fierbinte alaturi de creme aromate cu citrice sau coniac.

Budinca de Craciun pe care o consuma astazi britanicii este foarte diferita de budinca originara. Acest desert isi incepe cariera fulguranta in Evul Mediu cand era doar un amestec pe baza de carne si radacinoase care se pregateau prin fierbere intr-un tesut de provenienta animala (cum este prapurele pe care il folosim pentru drob).

Amestecul, o modalitate de a pastra si stoca eficient o multitudine de ingredinete printr-o fierbere indelungata se servea inainte de inceperea postului Craciunului. In timp, insa, preparatul devine din ce in ce mai complex si pe langa carnea de vita si de oaie, incep sa apara fructele uscate. Mancarea medievala se baza pe amestecul de carne si fructe pe care il intalnim si astazi in bucataria Orientului Mijlociu.

La aceasta combinatie se adaugau si o sumedenie de mirodenii care aduceau culoare, avand in acelasi timp rolul de conservant. Preparatul pe baza de carne si fructe nu a supravietuit insa foarte mult. Carnea a fost incet, incet inlocuita cu un amestec tot mai elaborat de fructe si licori spirtoase.

Citeste tot articolul pe Good Food!

Foto: essentialingredient.com.au

În articolul

Budinca de Craciun - istoria unui desert care a devenit traditie!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 februarie 2025. Taurii trebuie să renunțe la confort. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Bentley decapotabil, strivit pe asfalt în centrul Ploieştiului. Bolidul a lovit un SUV parcat, apoi s-a răsturnat pe plafon
a1.ro
Iubit de unii, controversat pentru alții! Emil Rengle este pregătit să plece în aventura Asia Express alături de sufletul său pereche! Cum a transformat provocările în oportunități și cum a reușit să cucerească România
HelloTaste.ro
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de duminică în familie
Catine
Zodiile au toate șansele să primească oportunități în carieră. Care sunt zilele cheie de care trebuie să profite în 2025
useit.ro
Asteroidul care s-ar putea izbi de Pământ în 2032. Deja au fost invocate procedurile de apărare a planetei
as.ro
Claudia Bavel a rupt tăcerea despre relaţia cu Iker Casillas. Fosta actriţă din filmele pentru adulţi confirmă: „Este minunat!”
MediCOOL
Micro-pauzele regulate și discuțiile cu un superior pot reduce oboseala la muncă. Oamenii de știință susțin că te pot ajuta să ai mai multă energie în timpul zilei
Spynews
Tzancă Uraganu și Lambada, surprinși împreună în Dubai! Cum l-a filmat blonda pe tatăl copiilor ei | FOTO
DeParinti
Cum să te pregătești pentru alăptare: sfaturi practice pentru viitoarele mame
MediCOOL
Rabia la om și la animale. Care sunt simptomele și când a fost ultimul caz în România
HelloTaste
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoare
x