Budincă de griș, cu piersici și biscuiți – Desert simplu și delicios
Publicat pe 25.06.2020 la 09:48 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:38
E vremea piersicilor și toate fructele de vară ne îmbie să mâncăm sănătos, luându-ne aportul ideal de vitamine pentru un organism puternic și o imunitate ridicată. Ce zici de un griș cu piersici și biscuiți? Cu siguranță va deveni preferatul întregii familii.
Budincă de griș, cu piersici și biscuiți
Ingrediente
-50g de griș
-300 g lapte vegetal de migdale sau cocos
-1 lg sirop de agave sau alt îndulcitor
-piersici din compot sau piersici proaspete
-1 lg de sirop de curmale
-biscuiți integrali
Mod de preparare
Se pun într-un vas pe foc zahărul și laptele și se asteaptă să ajungă la temperatura de fierbere. După ce amestecul dă în clocot, se adaugă în ploaie grișul. Acesta va fi lăsat să fiarbă la foc mic timp de 5 minute, timp în care trebuie să amestecați continuu.
După ce grișul a fiert, se ia de pe foc și se adaugă restul de ingrediente, adică siropul de curmale (sau orice alt sirop, după preferințe), biscuiții integrali rupți în bucățele și bucățile de piersică. Dacă alegeți să folosiți piersici din compot, le puteți căli câteva minute în sucul propriu, într-o tigaie. De asemenea, puteți folosi fructul și în starea lui proaspătă. Desertul e gata și sigur nu vor fi încântați doar cei mici.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI