Ce spun studiile recente despre carne si preparatele din carne?

Publicat pe 14.01.2011 la 20:13 Actualizat pe 14.01.2011 la 20:31

Pe timpul iernii consumam mai multa carne. Cel putin asta e traditia la romani. Noile studii ne recomanda un consum mai mic de carne si o diversificare a alimentatiei.

In anotimpul rece romanii consuma mai multa carne decat in restul anului. Carnea de porc este pe primul plan, pentru ca de Ignat taiem porcul, il preparam in diferite moduri si il portionam ca sa ne ajunga pana primavara. Nici celelalte tipuri de carne nu sunt excluse din alimentatie.

Romanii cumpara carne ieftina

Cel mai important criteriu dupa care se cumpara carnea la noi este pretul. Se cauta carnea ieftina, pentru a putea beneficia de o cantitate mai mare. Dezavantajul este ca, de cele mai multe ori, carnea ieftina este mai putin sanatoasa.
Studii recente sustin ca romanii cumpara carne de pui in procent de 60% din consumul total de carne. Alegerea nu ar fi gresita daca consumatorii nu ar opta pentru carnea de pui ieftina: pipote, inimi, aripioare. Aceastea nu sunt recomandate pentru ca au un continut mare de grasimi si cresc colesterolul.
Carnea de porc este preferata de 25% din romani, dar si aici alegerea se indreapta spre sortimentele mai ieftine: coaste, piept, preparate din carne. Consumul lor duce la obezitate, boli cardiovasculare, cresterea valorilor colesterolului si trigliceridelor.

Sfat: Cumpara mai putina carne, dar de calitate. Pulpele de pui, pieptul de pui, muschiul de vitel si de porc sunt alegerile optime.

Boala canceroasa si consumul de carne

Tot mai multe studii ne avertizeaza ca un consum exagerat de carne, mai ales de calitate proasta, combinat cu o alimentatie nediversificata, poate fi cauza unor forme de cancer de colon, de san, de prostata si de pancreas.
Congresul de la Paris din 2010 privind cancerul a prezentat rezultatele unui studiu intins pe o perioada de 35 de ani, efectuat pe 500.000 de persoane, din doua categorii diferite: amatorii de carne grasa si adeptii alimentatiei bazate pe legume, fructe si ulei de masline.
In urma congresului s-a ajuns la o concluzie unanima: alimentatia are o mare influenta asupra dezvoltarii unei boli canceroase, iar un consum sporit de legume, fructe si cereale integrale combate si previne aparitia cancerului.

Sfat: Consuma zilnic legume si fructe in stare proaspata. Nu este doar o lozinca, ci un adevar sustinut de studii aprofundate.

Fara parizer si paine

De bani putini putem cumpara multe preparate din carne, in sortimente extrem de diversificate: carnati, mezeluri, salamuri, pateuri. O bucata de parizer si una de paine alba constituie masa principala a multor romani. Mare greseala! Banii putini nu inseamna doar alimente proaste.

Sfat: In loc de paine opteaza pentru o bucata de branza si legume de sezon care ajung la preturi accesibile. Daca tot consumi paine, alege-o pe cea integrala.

Foto:
topnews.ae
Citeste si Revista Felicia

În articolul

Ce spun studiile recente despre carne si preparatele din carne?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a venit tocmai din India pentru a vedea cum se petrece Paştele românesc. Reacţia ei când a ajuns pe Transalpina: "Suntem norocoşi"
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Cât de frumoasă este sora lui Alexandru Chipciu. Bianca întoarce toate privirile şi are o relaţie strânsă cu fratele ei
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x