Cel mai bun şi mai simplu desert pentru vară! Uimeşte pe toată lumea cu prăjitura “pepene roşu”

Publicat pe 17.06.2015 la 11:45 Actualizat pe 17.06.2015 la 11:49

Această reţetă este uşor de preparat şi la îndemâna oricui. Iată cum să prepari cel mai delicious desert al verii, prăjitura “pepene roşu”.

worldkitchen.com

Această reţetă este uşor de preparat şi la îndemâna oricui. Iată cum să prepari cel mai delicious desert al verii, prăjitura “pepene roşu”.

Ingrediente

  • 2 căni de fulgi de ciocolată
  • 1 ceaşcă lapte
  • 5 g drojdie
  • 1/2 pachet de unt
  • 2 căni de făină
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 lingură de ulei vegetal
  • 1 linguriţă colorant alimentar roşu
  • 1 linguriţă colorant alimentar verde

Timp de preparare: 30 de minute

Mod de preparare:

Se amestecă laptele şi drojdia cu untul şi se dau puţin la foc, pentru a se topi bine. Se adaugă zahărul, oul şi făina şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. o lingură aluatul moale în două.

O jumătate din aluat se pune într-un castron, cealaltă jumătate în alt castron. Apoi, una din jumătăţi se împarte în alte două părţi relative egale.
Jumătatea de aluat se frământă bine, apoi se lasă la crescut acoperit.

Unul din sfert se amestecă cu colorant verde, iar celălalt cu colorant roşu.

Se unge o formă de cozonac sau chec cu unt şi se pune aluatul roşu şi se pune peste cel verde. Se aprinde cuptorul la foc mediu şi se lasă prăjitura circa 20 de minute.

Poftă bună!

În articolul Cel mai bun şi mai simplu desert pentru vară! Uimeşte pe toată lumea cu prăjitura “pepene roşu”:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în săptămâna 19 mai – 25 mai 2025. Ce spun astrele
Catine.ro
Cea mai norocoasă zi pentru fiecare zodie în săptămâna 19 mai – 25 mai 2025. Ce spun astrele
Cum a reuşit o româncă să dea un tun de sute de mii de euro în Londra. Deși la vedere, nimeni n-a observat-o
observatornews.ro
Cum a reuşit o româncă să dea un tun de sute de mii de euro în Londra. Deși la vedere, nimeni n-a observat-o
Interviu cu Cristina Ciobănașu și Bianca Purcărea. De ce echipă se tem cel mai mult. "Ne tremură port-jartierele de frică"
a1.ro
Interviu cu Cristina Ciobănașu și Bianca Purcărea. De ce echipă se tem cel mai mult. "Ne tremură port-jartierele de frică"
De câte ori se poate refolosi uleiul pentru prăjit. Sfaturi pentru a nu deveni rânced
HelloTaste.ro
De câte ori se poate refolosi uleiul pentru prăjit. Sfaturi pentru a nu deveni rânced
Superalimente esențiale pentru primăvară. Ce nu ar trebui să lipsească din dieta ta, conform nutriționiștilor
Catine
Superalimente esențiale pentru primăvară. Ce nu ar trebui să lipsească din dieta ta, conform nutriționiștilor
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Milionarul român care construieşte un castel în România, detalii despre cei 1.400 de angajaţi: „Oamenii se uită şi la 20 de lei”
as.ro
Milionarul român care construieşte un castel în România, detalii despre cei 1.400 de angajaţi: „Oamenii se uită şi la 20 de lei”
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
MediCOOL
Ce trebuie să punem în trusa de prim ajutor
Cine este Johannes Pietsch, câștigătorul Eurovision 2025. Austriacul este cunoscut după numele de J.J și are 24 de ani
Spynews
Cine este Johannes Pietsch, câștigătorul Eurovision 2025. Austriacul este cunoscut după numele de J.J și are 24 de ani
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
DeParinti
Supă de primăvară cu legume și carne de pui
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
MediCOOL
Beneficiile consumului de nuci caju. De ce este sănătos să le incluzi în alimentația zilnică
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
HelloTaste
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
close
x