Cel mai bun şi mai simplu desert pentru vară! Uimeşte pe toată lumea cu prăjitura “pepene roşu”
Publicat pe 17.06.2015 la 11:45 Actualizat pe 17.06.2015 la 11:49
Această reţetă este uşor de preparat şi la îndemâna oricui. Iată cum să prepari cel mai delicious desert al verii, prăjitura “pepene roşu”.
Această reţetă este uşor de preparat şi la îndemâna oricui. Iată cum să prepari cel mai delicious desert al verii, prăjitura “pepene roşu”.
Ingrediente
- 2 căni de fulgi de ciocolată
- 1 ceaşcă lapte
- 5 g drojdie
- 1/2 pachet de unt
- 2 căni de făină
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de sare
- 1 lingură de ulei vegetal
- 1 linguriţă colorant alimentar roşu
- 1 linguriţă colorant alimentar verde
Timp de preparare: 30 de minute
Mod de preparare:
Se amestecă laptele şi drojdia cu untul şi se dau puţin la foc, pentru a se topi bine. Se adaugă zahărul, oul şi făina şi se amestecă până se obţine o compoziţie omogenă. o lingură aluatul moale în două.
O jumătate din aluat se pune într-un castron, cealaltă jumătate în alt castron. Apoi, una din jumătăţi se împarte în alte două părţi relative egale.
Jumătatea de aluat se frământă bine, apoi se lasă la crescut acoperit.
Unul din sfert se amestecă cu colorant verde, iar celălalt cu colorant roşu.
Se unge o formă de cozonac sau chec cu unt şi se pune aluatul roşu şi se pune peste cel verde. Se aprinde cuptorul la foc mediu şi se lasă prăjitura circa 20 de minute.
Poftă bună!