Nicio zi rece fără o ceașcă de CIOCOLATĂ CALDĂ! Cele mai delicioase băuturi fierbinți

Publicat pe 07.11.2016 la 10:00 Actualizat pe 07.11.2016 la 09:46

Cu sau fara cofeina, bauturile fierbinti fac deliciul iernii. Iata sase dintre cele mai delicioase retete, pe care sa le incerci alaturi de familia ta, in perioada urmatoare.

hepta.ro

Iarna nu poate fi numită iarnă în adevăratul sens al cuvântului, dacă nu este însoțită de o cană de ciocolată fierbinte. Fie că optezi pentru un pahar mare de cacao cu lapte, pe care îl asezonezi cu puțină frișcă și un praf de scorțișoară, sau preferi o băutură fierbine cu un conținut ridicat de cofeină, mixul este perfect pentru a te încălzi chiar și în cele mai friguroase momente ale zilei. În cazul în nu vrei să te oprești la un singur ”desert” de acest gen, ci vrei să încerci gusturi cât mai variate, am pregătit pentru tine rețetele câtorva dintre cele mai delicioase băuturi calde, pe care să le încerci alături de cei dragi în zilele răcoroase de iarnă.

Băuturi calde pe bază de cofeină

În această perioadă, cafeaua fierbinte este favorita tuturor. Nu ai cum să o refuzi, mai ales că aroma ei te va duce cu gândul la vacanță și la relaxare, dar, în același timp, îți va și încălzi corpul și te va ajuta să treci mai ușor peste temperatura scăzută de afară.

Când vine vorba de băuturi fierbinți pe bază de cofeină, ai la dispoziție o gamă variată de preparate dintre care poți alege. În cazul în care consumi constant cofeină, indiferent de anotimp sau momentul zilei, corpul tău s-ar putea să fie deja obișnuit cu acest ingredient și să nu aibă neapărat o reacție adversă. Totuși, dacă nu ești o băutoare de cafea în restul timpului, îți recomandăm să nu exagerezi nici în perioada iernii.

Iată două dintre cele mai interesante și gustoase băuturi calde pe bază de cofeină:

1. Ness cu topping de bezea

O rețetă accesibilă tuturor buzunarelor și pe placul tuturor celor care o încearcă. Prepararea este cât se poate de simplă. Tot ce trebuie să faci este să pregătești nessul conform instrucțiunilor de pe pachet, diferența fiind că dizolvi mixul într-o combinație fierbinte de lapte și apă. Umple trei sferturi dintr-un pahar înalt cu lichidul astfel obținut, apoi ornează cu frișcă, sos de ciocolată, biscuiți digestivi fărâmițați și câteva bezele. Ieftin, gustos și aspectuos!

2. Ciocolată caldă mexicană

Dacă vrei să aduci gustul exotic mai aproape de tine în această iarnă, noi îți recomandăm o ciocolată caldă aparte. ”Ciocolata mexicană” se prepară foarte ușor. Pune deoparte pudra de chili și amestecă restul ingredientelor într-un vas termorezistent, pe baie de aburi. Amestecă până când preparatul capătă o consistență omogenă. Toarnă ciocolata caldă în pahare sau căni și las-o să se răcească pentru aproximativ zece minute, după care presară puțin chili deasupra și bucură-te de rezultat. Nu exagera cu pudra de ardei iute, altfel această ciocolată cu aromă mexicană îți va încălzi simțurile mai mult decât trebuie.


Băuturi calde fără cofeină

Dacă nu dorești să consumi cofeină, din diverse motive, nu înseamnă că trebuie să renunți la ideea băuturilor specifice iernii. Există o mulțime de preparate la fel de gustoase, dar care au la bază ingrediente mult mai sănătoase pentru organismul tău.

Atmosfera de sărbătoare din perioada iernii poate fi susținută cu ajutorul unei combinații de ingrediente naturale, pe care le vor îndrăgi chiar și cei mai pretențioși dintre membrii familiei tale. Avantajul acestui tip de băutură fierbinte este acela că poate fi consumată în orice moment al zilei și în orice cantitate. Mai mult decât atât, este genul de ”desert lichid” pe care îl poți pregăti pentru copii, deoarece nu conține niciun aliment care le-ar putea pune în pericol sănătatea.

Iată, deci, două rețete de băuturi calde sănătoase, pe care noi ți le recomandăm:

1. Cacao cu lapte

Gustul copilăriei poate fi asociat oricând cu o cană aburindă, plină cu lapte și cacao. Totuși, dacă vrei să îi dai o altă înfățișare desertului tău favorit, n-ar strica să ai la îndemână și puțină scorțișoară și câteva cubulețe de ciocolată neagră. Într-un vas de mărime medie, pudra de cacao și zahărul se amestecă bine cu o linguriță de lapte fierbinte, după care se adaugă ciocolata și restul lichidului. Așează totul pe aragaz și lasă la foc mic, pentru câteva minute, până când începe să clocotească. Pentru un gust aparte, adaugă și un baton de scorțișoară, pe care după fierbere îl vei îndepărta.

2. Băutură cu cocos și condimente

Dacă ești la dietă sau vrei să îți păstrezi silueta zveltă, băutura cu cocos și condimente va fi pe placul tău în această iarnă. Pe lângă faptul că este foarte sănătoasă, este și extrem de savuroasă. Combinația de nucșoară și ghimbir trebuie amestecată bine cu laptele de migdale. Mai apoi, toarnă totul într-un vas înalt, pe care îl aștezi pe foc și îl lași să fiarbă pentru două sau trei minute. După primul clocot, adaugă și cele două lingurițe de ulei de cocos. Amestecul astfel obținut servește-l într-o ceașcă mare și ornează-l cu câteva crutoane din pâine integrală și, pentru un plus de culoare, presară deasupra încă puțină pudră de ghimbir.

În articolul

Nicio zi rece fără o ceașcă de CIOCOLATĂ CALDĂ! Cele mai delicioase băuturi fierbinți

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x