Cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când prepari o salată
Publicat pe 19.11.2014 la 09:16 Actualizat pe 19.11.2014 la 09:23
Salata trebuie să fie proaspete, gustoase şi saţioase. Dacă îţi iese altfel, înseamnă că nu o prepari cum trebuie.
Salata trebuie să fie proaspete, gustoase şi saţioase. Dacă îţi iese altfel, înseamnă că nu o prepari cum trebuie.
Iată ce greşeli să eviţi atunci când prepari această gustare aparent banală:
Nu diversifici verdeţurile
Rucola şi salata verde nu sunt singurele verdeţuri pe care le poţi folosi. Îţi recomandăm să încerci şi varza Kale, andivele şi varza de Bruxelles. Astfel, variezi gusturile şi texturile.
Îneci salata în ulei de măsline
Este adevărat, uleiul de măsline, mai ales cel extravirgin, este sursa de sănătate. Are grăsimi monosaturate, antioxidanţi şi vitamine. Nu uita, însă, că un sfert de ceaşcă are aproximativ 500 de calorii şi 54 grame de grăsimi. Aşa că nu exagera când îl pui în salată.
Foloseşti un sos greşit
Aşa cum e bine să potriveşti mâncarea cu vinurile, este important şi să potriveşti salata cu dressingurile. Un sos gros nu va pune în valoare rucola, iar salata de crudităţi are nevoie de un sos bogat.
Pui toate ingredientele deodată
Unele ingrediente trebuie să fie puse abia la final, astfel încât să nu se „piardă” în salată. Nucile, seminţele, roşiile, toate acestea care cad la fundul bolului, trebuie puse abia la sfârşit.