Cele mai nesanatoase alimente la conserva

Publicat pe 30.03.2011 la 15:31 Actualizat pe 30.03.2011 la 15:35

Desi unele mancaruri la conserva sunt surse excelente de proteine, carbohidrati, fibre si minerale, altele ne fac mai mult rau decat bine. Cu toate ca sunt usor de consumat si frumos ambalate, existe alimente la conserva extrem de daunatoare, mai ales datorita continutului ridicat de sodiu. Ar trebui sa fiti atenti. Foarte atenti!

Mazarea

Umila si arhicunoscuta mazare nu este chiar atat de inofensiva precum ai putea crede, mai ales atunci cand este ambalata la conserva. Inainte de a fi "inchisa" in cutii metalice, trece printr-un proces de fierbere, care distruge aproape toti nutrientii. Fara sa-ti dai seama, vei consuma "materie" inutila, ce si-a pierdut oricum o mare parte din aroma initiala. Nu orice aliment de culoare verde este si sanatos.

Ardeii iuti

Desi ardeii iuti sunt printre cele mai sanatoase alimente, cu efecte benefice asupra circulatiei si libidoului, odata ambalati la conserva, devin adevarate bombe pentru sanatate. Sa nu te minti ca sunt proaspeti doar pentru ca au o culoare vie. In spatele aparentelor, se ascund cantitati imense de sodiu si alti conservanti.

Supa de gaina

Este una dintre cele mai cumparate produse la conserva. Are un gust bun si poate fi consumata cu foarte mare usurinta, nu contesta nimeni, insa dincolo de aceste avantaje, trebuie sa stii ca o singura portie asigura 75% din doza zilnica recomandata de sodiu. Prea mult, pentru o singura masa, iar efectele asupra sanatatii se vor face simtite de-a lungul timpului.

"Sucul natural"

Regula este simpla: sucul natural trebuie sa fie "natural", nu conservat! Orice aliment menit sa reziste contine substante nu tocmai "de dorit". Mai bine cumpara niste portocale si extrage sucul din ele. Mai ieftin, mai bun, mai sanatos.

Carnea de porc

La conserva, este una dintre cele mai daunatoare alimente. Desi arata "cumva" bine, trebuie sa stii ca nu consumi carne de porc veritabila, ci resturi macinate si adunate laolalta. Asta in cel mai bun caz!


foto: greenzer.com

În articolul

Cele mai nesanatoase alimente la conserva

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x