Cerealele integrale, un beneficiu pentru sanatate

Publicat pe 15.11.2010 la 00:08 Actualizat pe 15.11.2010 la 00:35

Tot mai multe reclame ne ademenesc săa consumam cereale pentru ca ne fac mai energici, mai tonici si ne asigura o parte din necesarul de vitamine si minerale al organismului. Alege sortimentele de calitate insa!

Un studiu realizat timp de 10 ani de catre cercetatorii americani a ajuns la concluzia ca cerealele cu lapte au un efect benefic asupra sanatatii. Peste 2.400 de adolescenti au participat la acest studiu, iar starea lor de sanatate s-a imbunatatit. Studiul a scos in evidenta faptul ca persoanele care iau in mod constant un mic dejun compus din cereale si lapte nu mai sunt atat de dornice sa manance dulciuri sau sa bea bauturi care contin zahar si/sau cofeina. Un alt efect benefic al consumului de cereale cu lapte la micul dejun este acela al cresterii dorintei de a face sport, explicatia fiind ca, prin continutul lor de fibre, acid folic si zinc, cerealele ne dau mai multa energie in comparatie cu un mic dejun plin de colesterol (oua, sunca, branzeturi grase).

Consuma cereale integrale, fara zahar si alte adaosuri artificale

Pentru a profita de efectul benefic al consumului de cereale cu lapte, trebuie sa optam pentru cereale naturale, fara adaosuri artificiale, de tipul aditivilor alimentari, zaharului si aromelor. Acestea dau un gust mai bun produsului, o forma mai atractiva, dar nu contribuie la starea de bine a organismului. Ideale de consumat sunt cerealele integrale simple sau sub forma de mixuri de cereale si fructe uscate (banane, stafide, alune). La acestea putem adauga putina miere de albine pentru a obtine un gust mai savuros.
Laptele folosit trebuie sa fie de calitate, cu un continut mediu de grasime. Consumand cereale si lapte de calitate cat mai des la micul dejun, putem fi siguri ca dam startul unei zile noi mai energici si mai plini de viata, iar pe termen lung vom fi mai sanatosi.

Procesarea cerealelor le scade calitatea nutritiva

Procesarea cerealelor, ca de altfel a celor mai multe dintre produsele de pe piata, este in detrimentul consumatorilor. In cazul cerealelelor, in urma procesarii ajungem sa consumam numai anumite parti din planta, care nu sunt neaparat si cele mai hranitoare. Stramosii nostri se hraneau cu cerealele intregi sau macinate, fara a pierde nimic din compozitia plantei. Astazi numaram pe degete sortimentele de cereale fara adaosuri artificiale, dar mai ales magazinele care le comercializeaza.

Sfat: Cautati sortimentele de cereale neprocesate in farmaciile naturiste sau in magazinele care au standuri dedicate cerealelor naturale sau bio (organice).

foto: weightlosssurgerychannel.com

În articolul

Cerealele integrale, un beneficiu pentru sanatate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x