Chec cu banane, ciocolată și nuci - Desertul perfect
Publicat pe 08.07.2020 la 09:34 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:27
Dacă în perioada de izolare nu ai copt niciun chec cu banana, nu e timpul pierdut. Acest desert delicios poate fi adaptat după bunul tău plac, fiind potrivit atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.
Chec cu banane, ciocolată și nuci
Ingrediente
-250g făină albă
-350g banane (cântărite după ce au fost decojite)
-40ml. ulei de floarea soarelui
-1 plic de praf de copt
-5g bicarbonat de sodiu
-1/2 lgt de rom
-un vârf de sare
-1 plic de zahăr vanilat bourbon
-80 ml lapte vegetal de alune de padure (sau orice alt tip de lapte)
-30g nuci pecan (poți folosi și nuci normale)
-30g ciocolată neagră (tăiată în bucățele mici)
-50g zahăr alb
-1 lgt coajă de portocală
Mod de preparare
Se pasează bananele într-un bol cu o furculiță până ce se obține o pastă. În alt bol se amestecă făina, praful de copt, bicarbonatul, zahărul și coaja de portocală. Apoi se adaugă bananele pasate și treptat laptele. Se amestecă toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă.
Adaugă apoi nucile și ciocolata tăiate mărunt și pregătește tava de chec. Tava se tapetează cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 grade Celsius. Checul se coace pentru 45 de minute. Când au trecut 35 de minute, trebuie făcut testul scobitorii și, dacă mai este necesar, mai lasă checul în cuptor pentru încă 10 minute. Înainte de a-l servi, checul trebuie să fie răcit complet.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI
Brioșe cu ciocolată – Bucuria celor mici
Budincă de griș, cu piersici și biscuiți – Desert simplu și delicios