Cheesecake la rece, cu fructe, indiferent de sezon
Publicat pe 17.12.2016 la 21:13 Actualizat pe 16.05.2017 la 10:45
Un cheesecake ce poate fi facut indiferent de sezon. Simplu ca buna ziua.
Iată o rețetă simplă de cheesecake cu fructe, fără coacere. Partea drăguță: îl poți prepara în orice sezon, fie cu fructe proaspete, de la piață, fie cu fructe din compot, sau congelate.
Ingrediente:
Pentru blat
400 g biscuiți digestivi
150 g unt
Pentru cremă
- 600 g cremă de brânză
- 600 ml frișcă lichidă
- 200 g zahăr pudră
- 100 ml apă
- 100 ml lapte cald
- Un plic de praf pentru gelatină
- Semințele de la o păstaie de vanilie (sau 2 plicuri de zahăr vanilat,)
Pentru stratul de jeleu de deasupra
- 400 g căpșune congelate, sau proaspete
- 100 ml zeama scursă de la fructe în procesul de dezghețare (sau apă simplă, în cazul fructelor proaspete)
- 3 linguri zahăr pudră
- Un plic de praf de gelatină (10 g)
- Pentru decor: fructe, la alegere.
MOD DE PREPARARE:
Primul se face blatul. Biscuiții se fac mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie.
Citiți continuarea rețetei aici.