Chef Buzu - singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar !
Publicat pe 07.02.2013 la 16:42 Actualizat pe 07.02.2013 la 16:56
Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.
Astfel, Chef Buzu pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor servicii de promovare.
Datorita serviciilor de inscriere a unitatilor de cazare din Romania si promovarea din perspectiva turismului culinar, site-ul vine si in sprijinul turistilor aflati in cautare de spatii de cazare.
Chef Buzu ofera utilizatorului posibilitatea de a-si cauta o locatie turistica, un restaurant, un magazin alimentar sau firma de catering….dupa preferintele culinare si dupa pret.
Retele Bunicului
Un retetar! Nu o carte de bucate!
Aceasta carte este unica si speciala prin volumul si calitatea informatiei, fiind, din acest punct de vedere “UN TIMBRU RAR” pentru cei ce apreciaza arta culinara si gastronomia, in comparatie cu ceea ce se gaseste in acest moment pe piata !
Realizarea ei in format PDF se datoreaza, in primul rand deteriorarii in timp a hartiei pe care aceste retete sunt asternute. De aceea, RETETARUL “RETETELE BUNICULUI – Vol.1″ se adreseaza, in primul rand acelora pentru care gatitul, daca nu este deja o afacere, este un mod de viata, un mod in care se exprima fata de cei din jur, pentru cei care gatesc cu si din pasiune.
Varza cu taitei de casa (reteta pentru 10 portii)
Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este preluata din retetarul “Retetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com
Produsul “Varza cu taitei de casa” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 6 – 10 februarie, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).
Ingrediente:
Faina 1,000 kg
Oua 0,200 kg – 4 oua
Varza alba dulce 2,500 kg
Untura 0,250 kg
Piper 0,005 kg
Sare 0,050 kg
Produs finit taitei cu varza: 0,300 kg
Valori nutritive:
- Protide: 16,13
- Lipide: 23,28
- Glucide: 76,60
Valori energetice:
- Calorii: 594,93.
Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime. Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.
Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa.
Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.
Preparatul se serveste cald.
Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, Chef Buzu si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.
Astfel, Chef Buzu pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor servicii de promovare.
Datorita serviciilor de inscriere a unitatilor de cazare din Romania si promovarea din perspectiva turismului culinar, site-ul vine si in sprijinul turistilor aflati in cautare de spatii de cazare.
Mai multe datalii despre proiect pot fi gasite pe blogul traditiiculinareromanesti.wordpress.com