Chef Buzu - singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar !

Publicat pe 07.02.2013 la 16:42 Actualizat pe 07.02.2013 la 16:56

Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, chefbuzu.com si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.

Astfel, Chef Buzu pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor servicii de promovare.
Datorita serviciilor de inscriere a unitatilor de cazare din Romania si promovarea din perspectiva turismului culinar, site-ul vine si in sprijinul turistilor aflati in cautare de spatii de cazare.

Chef Buzu ofera utilizatorului posibilitatea de a-si cauta o locatie turistica, un restaurant, un magazin alimentar sau firma de catering….dupa preferintele culinare si dupa pret.

Retele Bunicului
Un retetar! Nu o carte de bucate!
Aceasta carte este unica si speciala prin volumul si calitatea informatiei, fiind, din acest punct de vedere “UN TIMBRU RAR” pentru cei ce apreciaza arta culinara si gastronomia, in comparatie cu ceea ce se gaseste in acest moment pe piata !
Realizarea ei in format PDF se datoreaza, in primul rand deteriorarii in timp a hartiei pe care aceste retete sunt asternute. De aceea, RETETARUL “RETETELE BUNICULUI – Vol.1″ se adreseaza, in primul rand acelora pentru care gatitul, daca nu este deja o afacere, este un mod de viata, un mod in care se exprima fata de cei din jur, pentru cei care gatesc cu si din pasiune.

Varza cu taitei de casa (reteta pentru 10 portii)

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de restaurantul “Bucatarasul cel dibaci” cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este preluata din retetarul “Retetele bunicului”, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com

Produsul “Varza cu taitei de casa” poate fi degustat la pretul promotional de 6 lei, in perioada 6 – 10 februarie, zilnic, intre orele 16 – 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii – P-ta Sf. Vineri).

Ingrediente:

Faina 1,000 kg

Oua 0,200 kg – 4 oua

Varza alba dulce 2,500 kg

Untura 0,250 kg

Piper 0,005 kg

Sare 0,050 kg

Produs finit taitei cu varza: 0,300 kg

Valori nutritive:

- Protide: 16,13

- Lipide: 23,28

- Glucide: 76,60

Valori energetice:

Din faina, oua, apa si sare se pregateste coca de taitei, care apoi se intinde in foi, se lasa sa se zvinte, se ruleaza sul si se taie in fasii subtiri de 1 cm latime. Taiteii se cern si se fierb in apa clocotita cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se racesc in apa rece si se strecoara bine.

Varza se toaca marunt, se sareaza, se freaca bine, se stoarce si se caleste in untura incinsa.

Dupa ce varza se caleste se adauga taiteii, piperul si se asezoneaza dupa gust.

Preparatul se serveste cald.

Dezvoltat initial ca o platforma online de retete culinare, Chef Buzu si-a extins gama de servicii, mergand si in directia turismului culinar.

Astfel, Chef Buzu pune la dispozitia proprietarilor de locatii turistice, producatorilor particulari, cofetariilor si patiseriilor servicii de promovare.

Datorita serviciilor de inscriere a unitatilor de cazare din Romania si promovarea din perspectiva turismului culinar, site-ul vine si in sprijinul turistilor aflati in cautare de spatii de cazare.

Mai multe datalii despre proiect pot fi gasite pe blogul traditiiculinareromanesti.wordpress.com

În articolul

Chef Buzu - singurul site din Romania care promoveaza turismul culinar !

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 mai 2024. Gemenii au de dus o conversație importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Crima din Crângaşi a fost filmată. Imagini cu momentul în care un bărbat este ucis în bătaie de doi tineri, ziua, în mijlocul străzii
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Catine
Șarlotă de căpșuni. Rețetă de tort cu pișcoturi și cremă de frișcă
useit.ro
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
as.ro
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ: „Sper ca Maria să mă ierte!”. Marele regret de după destrămarea căsniciei
MediCOOL
Băuturi pentru sănătatea ochilor. Cum îți pot îmbunătăți vederea
Spynews
Incendiu puternic în Mehedinți. Depozitul unei fabrici a fost cuprins de flăcări
DeParinti
Clătite cu căpșuni. O rețetă îndrăgită de orice copil
MediCOOL
Alimentele care conțin cel mai mult plastic. Sarea și orezul se numără printre ele
HelloTaste
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
x