Chiar TREBUIE să păstrăm KETCHUP-ul în frigider? Răspunsul te va surprinde! Iată ce spun specialiștii!
Publicat pe 08.08.2014 la 14:16 Actualizat pe 08.08.2014 la 14:50
În trecut, tot ce însemna ketchup, maioneză sau gemuri, erau depozitate la temperatura camerei, într-un dulap din bucătărie
În trecut, tot ce însemna ketchup, maioneză sau gemuri, erau depozitate la temperatura camerei, într-un dulap din bucătărie.
Aceste alimente vin astăzi cu indicații speciale, de răcire imediată după deschidere și depozitare în frigider. Specialiștii ne explică de ce trebuie să se întâmple astăzi.
Doctorul Barratt ne detaliază: "Acum un secol ketchup-ul conținea cantități mai mari de sare și de conservanți artificiali. În ultimii ani, producătorii au fost nevoiți să reducă cantitatea de sare, un conservant natural, din pricina legăturii sale cu creșterea tensiunii sangvine. Benzoatul de sodiu este și el vinovat pentru hiperactivitatea la copii. Deși oțetul și roșiile din compoziția sa încetinesc procesul de formarea a bacteriilor, cu toate acestea, este indicat să păstrați ketchup-ul la frigider pentru a evita formarea de micro-organisme."