Chiftele de curcan
Publicat pe 10.01.2014 la 11:43
Ingrediente:
600 g de carne tocată de curcan (piept)
100 g de smântână de 20% grăsime
1 ceapă (cca 150g)
3 g de sare
50 g de pâine curăţată de coajă
30 g de ulei de măsline
200 ml lapte
Pentru decor:
3 frunze de salată
1 ardei roşu
1 ardei galben
Pregătire:
1. Se înmoaie feliile de pâine în lapte, tăiați ceapa mărunt.
2. Puneţi ceapa într-un vas adânc. Adăugați carnea tocată, smântâna, feliile de pâine
stoarse, sarea şi piperul.
3. Amestecați şi pregătiţi tocătura pentru chiftele.
4. Formaţi din tocătura de carne cu ingrediente chiftelele potrivite.
5. Turnaţi în vasul de gătit uleiul de măsline şi aranjaţi chiftelele crude.
6. Preparaţi fără capac în modul «CHIFTELE» la aparatul Multikooker, timpul de preparare – 10-15 minute,
până la culoarea necesară a crustei inferioare.
7. Întoarceţi chiftelele şi acoperiţi vasul de gătit cu capac. Setaţi presiunea la valoarea
3 şi prelungiţi prepararea în acelaşi mod («CHIFTELE»).
8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.
9. Puneţi chiftelele pe platou.
10. Tăiaţi ardeii rondele subţiri.
11. Puneți chiftelele pe platou, înfrumuseţați-le cu ardei, frunze de salată şi serviţi la
masă.
CHIFTELE
20 - 30 min