Chiftele de porc
Publicat pe 10.01.2014 la 11:43
Ingrediente:
500 g de carne tocată de porc
1 ceapă (cca 150 g)
2 căţei de usturoi
3 g de sare
piper după gust
50 g de pâine (felii curăţate de coajă)
50 ml de apă
30 g de ulei de floarea soarelui
Pentru decor:
3 frunze de salată
1 roşie (în formă de prună)
3 rămurele de mărar proaspăt
Pregătire:
1. Înmuiaţi feliile de pâine în apă. Zdrobiţi usturoiul în presă.
2. Tăiaţi ceapa în patru părți, după care mărunțiți-o.
3. Puneţi într-un vas carnea tocată de porc, feliile de pâine înmuiate în apă, usturoiul
zdrobit, sarea şi amestecul de piper.
4. Amestecaţi şi pregătiţi tocătura pentru pârjoale.
5. Formaţi din tocătura de carne cu ingrediente pârjoale potrivite.
6. Turnaţi în vasul de gătit uleiul de floarea soarelui şi puneţi pârjoalele crude.
7. Preparaţi fără capac în modul «CHIFTELE» la aparatul Multikooker, timpul de preparare – 10-15 minute,
până la culoarea necesară a crustei inferioare.
8. Întoarceţi pârjoalele şi acoperiţi vasul de gătit cu capac. Setaţi presiunea la valoarea
3 şi prelungiţi prepararea în acelaşi mod («CHIFTELE»).
9. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.
10. Aranjaţi frunzele de salată pe platou şi aşezaţi pârjoalele pe ele.
11. Tăiați roșia în formă de floare.
12. Înfrumuseţați pârjoalele preparate cu decorul din roşia proaspătă şi rămurelele de
mărar şi serviţi la masă.
Tocătura poate fi pregătită din carne de vită.
CHIFTELE
20 - 30 min