Chifteluțe de pui la aburi
Publicat pe 08.01.2014 la 12:09
Ingrediente:
600 g de carne tocată de pui (piept)
100 g de smântână de 20% grăsime
1 ceapă (cca 150 g)
3 g de sare
piper după gust
50 g de pâine albă (fără cruste)
250 ml de apă pentru preparare.
Pentru servire la masă: 5 frunze de salată verde, 5 roșii cherry, 1 castravete proaspăt.
Mod de preparare:
Tăiaţi ceapa în patru bucăţi.
Mărunţiţi bucăţile de ceapă.
Introduceţi într-un vas carnea tocată de pui, smântâna, pâinea albă, adăugaţi sarea
şi piperul.
Amestecați ingredientele.
Formaţi din amestecul rezultat chifteluțe de mărime potrivită, aşezaţi-le pe nivelul
superior al sitei pentru fierbere la abur. Dacă toate chifteluțele nu încap pe nivelul
superior, acestea pot fi amplasate pe nivelul inferior al sitei.
Turnaţi în vasul de gătit 250 ml de apă, aşezaţi în el sita de abur şi închideţi vasul de
gătit cu capacul.
Preparaţi în modul «ABURI», timpul de preparare – 40 minute, presiunea – 3.
La semnalul sonor se deconectează multicookerul și se reduce presiunea. Scoateţi
sita de abur împreună cu chifteluțele şi aşezaţi-le pe un platou.
Tăiaţi castravetele în rondele subţiri, iar roşiile cherry în jumătăţi.
Aşezaţi pe un platou frunze de salată şi puneţi pe acestea chifteluțele.
Chifteluțele gata preparate se decorează cu legume proaspete şi se servesc la masă.
ABURI 40 min