Ciolan in sos de bere si cartofi copti cu unt

Publicat pe 21.01.2013 la 11:55 Actualizat pe 22.01.2013 la 13:05

Cand vrei sa impresionezi cu un fel de mancare romanesc dar la care sa adaugi o aroma diferita, asta e reteta pe care trebuie sa o faci

Ingrediente

un ciolan de de porc neafumat
1/2 l bere
sos de soia
usturoi
coriandru
cimbru
sare
piper boabe si macinat
foi de dafin
ulei
8 cartofi
80 g unt

Mod de preparare:

Ciolanul se fierbe impreuna cu foile de dafin, sare si cativa catei de usturoi pentru 20-25 de minute. Se scoate din apa si se la sa la racit si apoi se cresteaza si se impaneaza cu usturoi si se pudreaza cu mirodenii.

Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza ciolanul stropit cu bere si sos de soia si se baga la cuptorul incins. La fiecare 10-15 minute se toarna cate un pic de bere peste ciolan iar cand aceasta se termina se stropeste carnea cu sosul din tava. Timmul de rumenire este de 2 ore si jumatate.

Cu o ora inainte de a scoate friptura din cuptor introduceti langa tava cei 8 cartofi bine spalati si inveliti in staniol pentru a se coace.

Cand sunt gata, cartofii se sparg si se aseaza aproximativ 10 grame de unt in fiecare dintre ei.

Friptura se serveste imediat ce se scoate din cuptor alaturi de cartofi.

În articolul Ciolan in sos de bere si cartofi copti cu unt:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 24 octombrie 2025. Racii sunt visători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 octombrie 2025. Racii sunt visători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cum arată maşinile care au fost în apropierea exploziei de la blocul din Rahova
observatornews.ro
Cum arată maşinile care au fost în apropierea exploziei de la blocul din Rahova
Ce s-a întâmplat cu câinele legat și bătut cu pumnii într-un restaurant din Sectorul 3 (București). Ce a pățit făptașul
a1.ro
Ce s-a întâmplat cu câinele legat și bătut cu pumnii într-un restaurant din Sectorul 3 (București). Ce a pățit făptașul
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
HelloTaste.ro
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare
Supă cremă de dovleac cu ghimbir și crutoane aromate
Catine
Supă cremă de dovleac cu ghimbir și crutoane aromate
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
useit.ro
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: “Sunt recunoscător”
as.ro
Lovitura dată de celebrul milionar care şi-a pierdut toată averea şi a ajuns la închisoare: “Sunt recunoscător”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
MediCOOL
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Anca Lungu, schimbare de look! Cum arată acum fosta prezentatoare TV: "Noua mea coafură"
Spynews
Anca Lungu, schimbare de look! Cum arată acum fosta prezentatoare TV: "Noua mea coafură"
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
DeParinti
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
MediCOOL
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
HelloTaste
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
close
x