Ciolan in sos de bere si cartofi copti cu unt
Publicat pe 21.01.2013 la 11:55 Actualizat pe 22.01.2013 la 13:05
Cand vrei sa impresionezi cu un fel de mancare romanesc dar la care sa adaugi o aroma diferita, asta e reteta pe care trebuie sa o faci
Ingrediente
un ciolan de de porc neafumat
1/2 l bere
sos de soia
usturoi
coriandru
cimbru
sare
piper boabe si macinat
foi de dafin
ulei
8 cartofi
80 g unt
Mod de preparare:
Ciolanul se fierbe impreuna cu foile de dafin, sare si cativa catei de usturoi pentru 20-25 de minute. Se scoate din apa si se la sa la racit si apoi se cresteaza si se impaneaza cu usturoi si se pudreaza cu mirodenii.
Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza ciolanul stropit cu bere si sos de soia si se baga la cuptorul incins. La fiecare 10-15 minute se toarna cate un pic de bere peste ciolan iar cand aceasta se termina se stropeste carnea cu sosul din tava. Timmul de rumenire este de 2 ore si jumatate.
Cu o ora inainte de a scoate friptura din cuptor introduceti langa tava cei 8 cartofi bine spalati si inveliti in staniol pentru a se coace.
Cand sunt gata, cartofii se sparg si se aseaza aproximativ 10 grame de unt in fiecare dintre ei.
Friptura se serveste imediat ce se scoate din cuptor alaturi de cartofi.