Ciolan in sos de bere si cartofi copti cu unt

Publicat pe 21.01.2013 la 11:55 Actualizat pe 22.01.2013 la 13:05

Cand vrei sa impresionezi cu un fel de mancare romanesc dar la care sa adaugi o aroma diferita, asta e reteta pe care trebuie sa o faci

Ingrediente

un ciolan de de porc neafumat
1/2 l bere
sos de soia
usturoi
coriandru
cimbru
sare
piper boabe si macinat
foi de dafin
ulei
8 cartofi
80 g unt

Mod de preparare:

Ciolanul se fierbe impreuna cu foile de dafin, sare si cativa catei de usturoi pentru 20-25 de minute. Se scoate din apa si se la sa la racit si apoi se cresteaza si se impaneaza cu usturoi si se pudreaza cu mirodenii.

Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza ciolanul stropit cu bere si sos de soia si se baga la cuptorul incins. La fiecare 10-15 minute se toarna cate un pic de bere peste ciolan iar cand aceasta se termina se stropeste carnea cu sosul din tava. Timmul de rumenire este de 2 ore si jumatate.

Cu o ora inainte de a scoate friptura din cuptor introduceti langa tava cei 8 cartofi bine spalati si inveliti in staniol pentru a se coace.

Cand sunt gata, cartofii se sparg si se aseaza aproximativ 10 grame de unt in fiecare dintre ei.

Friptura se serveste imediat ce se scoate din cuptor alaturi de cartofi.

În articolul Ciolan in sos de bere si cartofi copti cu unt:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 3 septembrie 2025. Capricornii se tem de relații amoroase. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 septembrie 2025. Capricornii se tem de relații amoroase. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
observatornews.ro
Finalul coşmarului pentru localnicii cu maşinile blocate în curţi. Zidul de peste 80 de cm va fi dărâmat
Mihaela Rădulescu s-a întors în România, în mare secret. Cum a fost surprinsă, la o lună de la decesul iubitului său
a1.ro
Mihaela Rădulescu s-a întors în România, în mare secret. Cum a fost surprinsă, la o lună de la decesul iubitului său
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
HelloTaste.ro
Ardei umpluți cu cremă de brânză și bacon, la cuptor
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Catine
Ce gustare de toamnă ți se potrivește, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
useit.ro
Puzzle-ul imposibil de rezolvat pentru AI. Oamenii îl termină în doar câteva secunde
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: “Ruşine pentru numele Hagi”
as.ro
Ianis Hagi, făcut praf de fani, după ultima postare pe Instagram: “Ruşine pentru numele Hagi”
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
MediCOOL
Ce este untul de shea. Cum îl poți folosi
S-a găsit ascunzătoarea lui Emil Gânj! Criminalul din Mureș și-ar fi construit singur un adăpost
Spynews
S-a găsit ascunzătoarea lui Emil Gânj! Criminalul din Mureș și-ar fi construit singur un adăpost
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
DeParinti
Toddlerul se lovește. Care sunt motivele pentru care face acest lucru
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
MediCOOL
Proprietățile uleiului esențial de lămâie. Ce efecte poate avea acest preparat în organism
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
HelloTaste
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
close
x