Clatite cu afine si branza Ricotta
Publicat pe 17.09.2012 la 17:50
Aluat:
1 masura si ¼ faina obisnuita
2 linguri zahar
¾ cana apa
¼ cana lapte
4 oua
1 masura unt topit
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele, se bat cu mixerul si se lasa 15 minute sa se odihneasca.
Intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei se pune putin aluat si se fac clatitele. Se scot pe o hartie de copt.
Umplutura de afine:
500 g branza
2 linguri smantana
¼ masura zahar
1 ou intreg si 1 galbenus
putina vanilie
putina nucsoara proaspat macinata
Se amesteca toate, se umplu clatitelecu cateva afine si o lingura de branza.; se impacheteaza impaturind clatitele in 4.
Se unge o forma de iena cu putin unt topit si se aseaza clatitele impaturite. Se mai dau pe deasupra cu putin unt.
Se baga la cuptor 18-20 de minute. Sunt gata cand incep sa se umfle ca niste permute.
Se pot servi cu sos de afine.