Clatite cu somon afumat

Publicat pe 03.04.2012 la 10:05

Puteti prepara aceasta reteta ca aperitiv pentru o masa festiva sau ca o gustare delicioasa de amiaza!

Ingrediente:

PENTRU CLATITELE CU VERDEATA

- 300g faina;

- 2 lingurite praf de copt;

- 3 linguri de ceapa de tuns, tocata;

- 4 fire de ceapa verde, tocata fin;

- 300ml lapte;

- 50g unt, topit si racit;

- 2 oua, batute;

- 200g somon afumat.

PENTRU VINEGRETA

- 6 linguri crème fraiche;

- zeama unei lamai;

- 2 linguri de capere, scurse;

- 2 linguri de marar, tocat.

Mod de preparare:

1. Pentru clatite, se amesteca faina cu praful de copt, ceapa de tuns, ceapa verde si un praf de sare. Se bate untul cu laptele si ouale, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, obtinandu-se un aluat gros. Se incinge o tigaie de teflon, apoi se toarna o lingura mare de aluat si se prajeste pe ambele parti.

2. Pentru vinegreta, se amesteca crème fraiche cu zeama de lamaie, caperele si jumatate din cantitatea de marar (daca este prea gros, se mai adauga zeama de lamaie). Se asaza cate doua clatite pe fiecare farfurie, pe ele se asaza somon afumat, apoi se toarna vinegreta si se presara putin marar.

FOTO: goodfood.ro

În articolul Clatite cu somon afumat:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
observatornews.ro
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
a1.ro
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
HelloTaste.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Catine
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
useit.ro
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
as.ro
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
MediCOOL
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Spynews
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
DeParinti
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
MediCOOL
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
HelloTaste
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
close
x