Coriandrul - un condiment care vindeca

Publicat pe 21.09.2010 la 00:35 Actualizat pe 21.09.2010 la 00:42

Coriandrul este un condiment care da un plus de savoare mancarurilor. Dar coriandrul este mai mult. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, ne recomanda coriandrul pentru proprietatile terapeutice.

Astfel, coriandrul este un adevarat stimulent si intaritor al stomacului. Atentie! Acesta creste apetitul. Prin urmare, este contraindicat persoanelor care au pro­bleme cu greutatea. Dar poate fi folosit cu incredere de cei care au tulburari de apetit si de persoanele anemice. Totodata, administrarea coriandrului se va face cu precautie, pentru ca are doua efecte secundare care nu sunt de neglijat: ameteli si dureri de cap puternice. Aceste efecte secundare le puteti contracara cu 100 ml de apa sarata sau de vin asociat cu o tableta de calciu.

ELIMINA BALONARILE

Coriandrul este un foarte bun antihelmintic (ajuta la eliminarea viermilor intestinali). In acest scop, se administreaza dupa masa, de preferat dupa cina, pentru ca are efect sedativ. Se administreaza 20 de picaturi in cazul adultilor si 10 picaturi copiilor. De asemenea, tinctura de coriandru este indicata in tulburarile metabolice. Cinci picaturi administrate dupa fiecare masa principala ajuta la eliminarea gazelor si, astfel, a balonarilor.

DECLANSEAZA MENSTRUATIA

Coriandrul poate fi folosit pentru declansarea menstruatiei. Se administreaza 20 de picaturi incepand cu ziua a 15-a, timp de 10 zile. Se face pauza 10 zile. Operatiunea nu se repeta mai mult de trei ori. Daca nu se obtine rezultatul scontat, doctor Cristina Balanescu va sfatuieste sa consultati medicul specialist.
Extern, uleiul de coriandru combate durerile articulare prin masarea zonelor dureroase.


DIN PLAFAR SAU PREPARAT ACASA

Coriandrul este accesibil sub forma de tinctura procurata din magazinele tip plafar. De asemenea, poate fi administrat sub forma de infuzie sau decoct preparat acasa. Pentru prepararea infuziei sau decoctului sunt necesare o lingura cu seminte de coriandru si 250 ml de apa.

sursa: Jurnalul National

foto: soniyaskitchen.com

În articolul

Coriandrul - un condiment care vindeca

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2024. Berbecii sunt sfătuiți să facă ce le place. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Elevi care se identifică drept animale şi vin îmbrăcaţi ca vulpi şi papagali la liceele din România. "Urcă în patru labe scările"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Catine
Cannes 2024. Rochii spectaculoase care au atras toate privirile în prima zi a Festivalului de Film
useit.ro
Semafoarele cu 4 culori ar ajunge în curând pe șosea. De ce vor experții să introducă și o lumină albă
as.ro
Cristi Borcea se întoarce la “marea dragoste” după 12 ani! Decizie fără precedent luată de milionarul român
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale apei cu castraveți. Cum îți poate completa dieta
Spynews
Un bărbat a murit în curtea vrăjitoarei Sidonia, unde s-a sărbătorit eliberarea fraților Marin! A fost găsit fără suflare după petrecere: ”Au strigat...”
DeParinti
Care este momentul în care poți pierde dopul gelatinos: de ce se elimină
MediCOOL
Metode naturale de scădere a tensiunii arteriale. Impactul stilului de viață asupra sănătății
HelloTaste
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
x