Cornulete cu cremvusti
Publicat pe 28.09.2013 la 17:39 Actualizat pe 28.09.2013 la 13:12
Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 lingurita zahar
- 25 g drojdie
- 1 lingurita sare
- 150 ml ulei
- 300 ml lapte
- 1 ou
- 500 g cremvusti
- 50 g cascaval
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Din faina, drojdie, zahar, sare, lapte si ulei se framanta bine un aluat potrivit de moale care se lasa la dospit 60 de minute.
Aluatul se imparte in trei, iar pe planseta presarata cu faina, fiecare bucata se intinde sub forma de cerc.
Acesta se taia apoi in 8 triunghiuri, pornind din mijloc catre margini.
Pe fiecare triunghi se pune cate o bucata de cremvurst, se ruleaza si se formeaza un cornulet.
Cornuletele se ung cu ou, se presara cu cascaval, se pun intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor 20 de minute.