Crema de fasole alba cu creveti tigrati
Publicat pe 26.06.2013 la 17:18 Actualizat pe 26.06.2013 la 17:21
Recunosc, ca o printesa onesta ce sunt, ca printul meu a strambat din nas cand a auzit ce pregatesc pentru cina. Nu reusea sa inteleaga care e rostul fasolei albe in toata ecuatia deloc complicata a unei cine cu lumanari aprinse si vin pastrat la rece. Recunosc de asemenea ca mi-a pierit putin zambetul cand am vazut reactia deloc cenzurata a printului, insa si el recunoaste, acum, dupa ce a testat-o pe papilele lui, ca alegerea a fost mai mult decat inspirata. Printul a fost cucerit de la prima inghititura!
Ingrediente pentru 4 portii divine:
- 8 creveti tigrati proaspeti si veseli
- 250 g de fasole alba fiarta impreuna cu o ceapa taiata in doua, un morcov si un bouquet garni (un buchetel cu crengute de cimbru, frunze de dafin, patrunjel)
- 200 ml smantana pentru gatit
- 50 de g de unt taiat cubulete
- cateva fire de chivas taiat fin
- sare de mare
- piper negru proaspat rasnit
- ulei de masline
Dati la o parte buchetelul de ieburi aromatice cu care a fiert fasolea si pregatiti-va blenderul pentru cea mai fina crema. Pasati-o cu incapatanare adaugand un strop de apa fierbinte la nevoie, apoi incorporati smantana, cubuletele de unt si dati gust minunatiei cu sare de mare si piper. Mentineti crema calda pana dovediti crevetii. Decorticati-i rapid si curatati-i bine, apoi aruncati-i in apa clocotita pentru doar 30 de secunde. Intre timp incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si perpeliti-i cat sa-i rumeniti usor, mangaiati-i cu sare de mare si piper si scaldati-i intr-o ploaie de chivas maruntit. Ultimul pas este sa asezati frumos in farfurii cate doi creveti, unul peste celalalt, ca intr-un joc tacut al dragostei, si sa turnati cu un polonic vrednic crema de fina de fasole.
Savurati totul, pana la ultima inghititura, cu un pahar de vin rece si cei mai dragi dintre prieteni.
Pofta Nebuna!
Sursa: printesapolonic.ro