Crema de fasole alba cu creveti tigrati

Publicat pe 26.06.2013 la 17:18 Actualizat pe 26.06.2013 la 17:21

Recunosc, ca o printesa onesta ce sunt, ca printul meu a strambat din nas cand a auzit ce pregatesc pentru cina. Nu reusea sa inteleaga care e rostul fasolei albe in toata ecuatia deloc complicata a unei cine cu lumanari aprinse si vin pastrat la rece. Recunosc de asemenea ca mi-a pierit putin zambetul cand am vazut reactia deloc cenzurata a printului, insa si el recunoaste, acum, dupa ce a testat-o pe papilele lui, ca alegerea a fost mai mult decat inspirata. Printul a fost cucerit de la prima inghititura!

Ingrediente pentru 4 portii divine:

- 8 creveti tigrati proaspeti si veseli

- 250 g de fasole alba fiarta impreuna cu o ceapa taiata in doua, un morcov si un bouquet garni (un buchetel cu crengute de cimbru, frunze de dafin, patrunjel)

- 200 ml smantana pentru gatit

- 50 de g de unt taiat cubulete

- cateva fire de chivas taiat fin

- sare de mare

- piper negru proaspat rasnit

- ulei de masline

Dati la o parte buchetelul de ieburi aromatice cu care a fiert fasolea si pregatiti-va blenderul pentru cea mai fina crema. Pasati-o cu incapatanare adaugand un strop de apa fierbinte la nevoie, apoi incorporati smantana, cubuletele de unt si dati gust minunatiei cu sare de mare si piper. Mentineti crema calda pana dovediti crevetii. Decorticati-i rapid si curatati-i bine, apoi aruncati-i in apa clocotita pentru doar 30 de secunde. Intre timp incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si perpeliti-i cat sa-i rumeniti usor, mangaiati-i cu sare de mare si piper si scaldati-i intr-o ploaie de chivas maruntit. Ultimul pas este sa asezati frumos in farfurii cate doi creveti, unul peste celalalt, ca intr-un joc tacut al dragostei, si sa turnati cu un polonic vrednic crema de fina de fasole.

Savurati totul, pana la ultima inghititura, cu un pahar de vin rece si cei mai dragi dintre prieteni.

Pofta Nebuna!

Sursa: printesapolonic.ro

În articolul Crema de fasole alba cu creveti tigrati:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2025. Leii iau o decizie grea. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2025. Leii iau o decizie grea. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Vânzările de apartamente s-au prăbuşit pe litoral. 500.000 de euro pentru o locuinţă cu 3 camere şi 2 băi
observatornews.ro
Vânzările de apartamente s-au prăbuşit pe litoral. 500.000 de euro pentru o locuinţă cu 3 camere şi 2 băi
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
HelloTaste.ro
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Chutney de gutui cu ceapă roșie și chili. Un preparat dulce-acrișor și picant
Catine
Chutney de gutui cu ceapă roșie și chili. Un preparat dulce-acrișor și picant
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
useit.ro
Frații care au furat criptomonede în valoare de 25 de milioane de dolari. Cum au reușit jaful Anton și James Peraire-Bueno
Celebrul milionar s-a căsătorit cu “cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
as.ro
Celebrul milionar s-a căsătorit cu “cea mai frumoasă femeie de pe planetă”
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
MediCOOL
Când ai nevoie să-ți schimbi rutina de exerciții cardio. Ce poți face pentru a-ți adapta antrenamentele
Ce se întâmplă cu elevii liceului afectat de explozia din Rahova! Situație dramatică
Spynews
Ce se întâmplă cu elevii liceului afectat de explozia din Rahova! Situație dramatică
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
DeParinti
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
MediCOOL
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
HelloTaste
La ce temperatură se ține carnea de vită la cuptor. Trucuri pentru o friptură suculentă și aromată
close
x