Cremes
Publicat pe 07.10.2013 la 17:45 Actualizat pe 07.10.2013 la 17:54
Ingrediente:
- 3 oua
- 250 g zahar
- 125 g amidon
- 1 l lapte
- 250 ml frisca (optional)
- 4 pliculete zahar vanilat
- zahar pudra pentru ornat
- foi de cremes
Mod de preparare:
Se separa ouale. Albusurile se bat cu putina sare. Galbenusurile se freaca cu zahar.
Jumatate din cantitatea de zahar se pune la fiert, iar in cea ramasa se dizolva amidonul.
Cand laptele fierbe, se pun galbenusurile cu zahar, apoi se adauga laptele cu amidon.
Se amesteca pana se face o budinca, apoi se adauga albusurile treptat.
Intr-o tava se aseaza prima foaie de cremsnit, se toarna budinca un pic calduta ce se lasa sa se raceasca.
Se adauga un strat de frisca. A doua foaie de faramiteaza peste budinca.
Se baga la frigider pentru cateva ore.
Inainte de taiere se presara cu zahar pudra.