Cum să alegem cozonacii de calitate din magazine
Publicat pe 11.04.2014 la 09:12 Actualizat pe 11.04.2014 la 09:17
Vă plac cozonacii și nu vă imaginați sărbători fără unul pe masă, dar vă temeți și pentru sănătatea dumneavoastră. Mai ales dacă nu faceți parte dintre cei care au timp să-i prepare acasă
Vă plac cozonacii și nu vă imaginați sărbători fără unul pe masă, dar vă temeți și pentru sănătatea dumneavoastră. Mai ales dacă nu faceți parte dintre cei care au timp să-i prepare acasă.
Cozonacul este un produs tradițional făcut, în principal, din făină, ouă, lapte, unt, zahăr, eventual cacao. În ultimul timp însă, fiindcă un cozonac necesită ceva timp de realizare, cei mai mulți oameni optează pentru cozonacii din comerț.
Iar în magazine oferta este impresionantă. Cum alegem însă cozonacii de calitate? Cei mai mulți sunt plini de aditivi alimentari, însă trebuie să încercăm să găsim aditivi care nu sunt periculoși, precum betacarotenul.
Însă mulți cozonaci au E-uri, așa că trebuie să cumparam produse care au în lista de ingrediente cât mai puține E-uri inșirate pe lista de ingrediente. Până la urmă, cel mai sănătos și gustos cozonac este tot cel făcut acasă.