Cum sa pastrezi busuiocul proaspat
Publicat pe 19.05.2011 la 15:46
Busuiocul proaspat aduce un plus de aroma bucatelor tale, in special salatelor sau preparatelor proaspete. Desi mai putin folosit ca cel uscat, care e disponibil foarte usor, la indemana, cel proaspat poate fi cultiva in casa tot timpul anului.
Daca il cumperi proaspat din piata sau il culegi proaspat de undeva, si doresti sa-l mentii in forma buna nu doar cateva zile, ci chiar si saptamani, e important sa stii urmatoarele lucruri.
1. Nu-l baga la frigider
Frigul va face ca frunzele de busuioc sa se innegreasca si isi pierd din aroma.
2. Tine-l afara, intr-un bol cu apa
Da, solutia pentru fire si frunze proaspete de busuioc este sa ai un vas mare cu apa (bol) undeva in bucatarie, deci la temperatura camerei.
Daca ai busuioc in ghivece sau afara, si vrei sa-l culegi, ai grija sa nu rupi doar frunzulitele, ci cat mai mult din tulpina. Apoi baga toata ramura de busuioc in apa, avand grija ca fiecare parte sa stea scufundata in apa.
Acelasi lucru fa-l si daca ai cumparat busuioc din magazine, ambalat in plastic. Un pas in plus aici: taie putin din capatul tulpinii, pentru reimprospatare, si de-abia dupa aceea baga busuiocul in apa.
3. Nu tine borcanul sau vasul in bataia soarelui
Busuiocului plantat in pamant ii place soarele, nu acelasi lucru e valabil si cu cel recoltat, cules sau cumparat. Prin urmare, tine vasul ferit de lumina si intr-un loc racoros. Schimba apa zilnic!
In aceste conditii busuiocul proaspat, cumparat din magazine sau din piete, iti va rezista timp de saptamani bune!
Foto: happybellyfood.com