Cum sa te bucuri de beneficiile a ceea ce mananci

Publicat pe 06.04.2011 la 17:40 Actualizat pe 06.04.2011 la 17:42

Mancarea nu este doar o modalitate de a ne umple stomacul, iar a alege cu grija ceea ce consumam nu este un moft, ci tine de atentia si respectul pe care trebuie sa il oferim corpului nostru pentru ca el sa functioneze optim.

Alege organic

Modul in care sunt cultivate plantele are un impact puternic asupra valorii lor nutritive. Legumele si fructele organice au un continut mai ridicat de vitamine decat cele neorganice. Portocalele au, de exemplu, cu pana la 30 la suta mai multa vitamina C, iar rosiile au un continut de flavonoide cu cu 97 la suta mai ridicat decat al celor crescute cu chimicale.


Carnea vacilor crescute cu iarba proaspata are un continut de trei ori mai ridicat de omega 3 si un nivel de substante anti-cancerigene de la trei la cinci ori mai ridicat.


Combinarea de nutrienti


Daca vei alatura unei fripturi cativa morcovi fierti, vei absorbi de doua ori mai mult fier din carnea rosie (morcovii sunt bogati in beta-caroten ce ajuta la absorbtia de fier). Combinatia de pui cu broccoli duce la absorbirea la pana de 13 ori a componentelor anti-cancer decat a legumelor simple.


Densitatea de energie mai redusa


Densitatea energiei se refera la numarul de calorii pe care il contine un anumit fel de mancare, pentru fiecare gram. Fructele si legumele de exemplu au cel mai scazut nivel de energie. Prin consumul de alimente cu o densitate de energie scazuta, cresti nivelul de nutrienti. De aceea redu cantitatea de carne si creste-o pe cea de legume.


Pastreaza fructele la temperatura camerei


Unele fructe continua sa isi creasca nivelul nutritiv, dupa ce sunt culese, atata timp cat sunt tinute la temperatura camerei si nu in frigider. Nu se stie exact de ce, dar anumite enzime isi cresc activitatea la aceasta temperatura. Fructele care se bucura cel mai mult de aceste proprietati sunt: pepenele verde, rosiile si piersicile.


Foto: multivu.prnewswire.com

În articolul

Cum sa te bucuri de beneficiile a ceea ce mananci

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x