De ce este halvaua cel mai bun desert de post

Publicat pe 03.03.2014 la 23:54 Actualizat pe 03.03.2014 la 23:59

Halvaua autohtona se obtine din seminte de floarea-soarelui. Miezul acestora se prajeste, se macina, apoi se amesteca impreuna cu cantitati aproximativ egale cu halvita fierbinte. Halvaua din import este totusi de o calitate mai buna, nu se inmoaie si este mai consistenta ca a noastra. De cativa ani, au aparut si in magazinele noastre noi variante mai rafinate, avand la baza susan sau fistic

Halvaua autohtona se obtine din seminte de floarea-soarelui. Miezul acestora se prajeste, se macina, apoi se amesteca impreuna cu cantitati aproximativ egale cu halvita fierbinte. Halvaua din import este totusi de o calitate mai buna, nu se inmoaie si este mai consistenta ca a noastra.

De cativa ani, au aparut si in magazinele noastre noi variante mai rafinate, avand la baza susan sau fistic. In sudul Asiei se foloseste fisticul, iar in zona Marii Mediterane - susanul. Fiecare popor producator de halva a adaptat de-a lungul timpului, creativ, reteta initiala, pastrandu-se, totusi, ca elemente comune grisul, zaharul si nucsoara. Unele retete includ fructe uscate si stafide. Pe langa nucsoara, aroma aparte este data de scortisoara, de sofran si de apa de trandafiri. Ingredientele sunt amestecate, formandu-se o pasta, care apoi se asaza in forme speciale, dreptunghiulare.

Halvaua de calitate trebuie sa aiba structura fibroasa, fina si uniforma de halvita, aspect unsuros, sa se rupa usor si sa nu se faramiteze la taiere; gust si aroma placute, specifice; sa fie dulce, fara gust de ranced sau mucegai. Culoarea variaza de la galbui-cenusiu deschis-brun, in functie de ingredientul adaugat. Cu toate ca este mai comod sa o cumperi din magazin, este o adevarata desfatare sa mananci o halva facuta in propria bucatarie. Nu ai nevoie de mult timp si este si usor de pregatit. Pentru cei interesati: halvaua de susan si miere este unul dintre cele mai bune alimente afrodisiace.

Citește articolul complet pe incomemagazine.ro!

În articolul

De ce este halvaua cel mai bun desert de post

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x