De ce este halvaua cel mai bun desert de post

Publicat pe 03.03.2014 la 23:54 Actualizat pe 03.03.2014 la 23:59

Halvaua autohtona se obtine din seminte de floarea-soarelui. Miezul acestora se prajeste, se macina, apoi se amesteca impreuna cu cantitati aproximativ egale cu halvita fierbinte. Halvaua din import este totusi de o calitate mai buna, nu se inmoaie si este mai consistenta ca a noastra. De cativa ani, au aparut si in magazinele noastre noi variante mai rafinate, avand la baza susan sau fistic

Halvaua autohtona se obtine din seminte de floarea-soarelui. Miezul acestora se prajeste, se macina, apoi se amesteca impreuna cu cantitati aproximativ egale cu halvita fierbinte. Halvaua din import este totusi de o calitate mai buna, nu se inmoaie si este mai consistenta ca a noastra.

De cativa ani, au aparut si in magazinele noastre noi variante mai rafinate, avand la baza susan sau fistic. In sudul Asiei se foloseste fisticul, iar in zona Marii Mediterane - susanul. Fiecare popor producator de halva a adaptat de-a lungul timpului, creativ, reteta initiala, pastrandu-se, totusi, ca elemente comune grisul, zaharul si nucsoara. Unele retete includ fructe uscate si stafide. Pe langa nucsoara, aroma aparte este data de scortisoara, de sofran si de apa de trandafiri. Ingredientele sunt amestecate, formandu-se o pasta, care apoi se asaza in forme speciale, dreptunghiulare.

Halvaua de calitate trebuie sa aiba structura fibroasa, fina si uniforma de halvita, aspect unsuros, sa se rupa usor si sa nu se faramiteze la taiere; gust si aroma placute, specifice; sa fie dulce, fara gust de ranced sau mucegai. Culoarea variaza de la galbui-cenusiu deschis-brun, in functie de ingredientul adaugat. Cu toate ca este mai comod sa o cumperi din magazin, este o adevarata desfatare sa mananci o halva facuta in propria bucatarie. Nu ai nevoie de mult timp si este si usor de pregatit. Pentru cei interesati: halvaua de susan si miere este unul dintre cele mai bune alimente afrodisiace.

Citește articolul complet pe incomemagazine.ro!

În articolul De ce este halvaua cel mai bun desert de post:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x