De ce este mic-dejunul atat de important?

Publicat pe 20.10.2010 la 11:48 Actualizat pe 20.10.2010 la 12:35

Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei si, chiar daca mai toti stim asta, de cele mai multe ori sarim cu buna stiinta peste masa de dimineata. Nu ar trebui, iar argumentele nu au legatura doar cu silueta. In realitate, pe langa energie pentru intreaga zi, micul-dejun ne poate ajuta sa prevenim o serie de boli.

Statistic, doar 4 din 10 romani iau un mic dejun sanatos zi de zi. Restul prefera sa cumpere ceva in fuga, in drumul spre munca sau scoala, dupa caz - insa acest obicei este nociv, fiindca cele mai la indemana produse sunt cele de patiserie sau fastfoodul.

"Masa sanatoasa de la inceputul zilei poate preveni aparitia diabetului si a obezitatii. Iar daca nu e obezitate, sunt sanse mici si de aparitie a afectiunilor cardiovasculare", spun doctorii.

O masa bogata dimineata asigura calorii si energie, care se vor consuma apoi in restul zilei (cand metabolismul este mai activ), pe cand o masa bogata seara nu face nimic altceva sa duca la ingrasare.

Ce sa consumam la micul dejun?

- Legume;

- Paine (de preferinta integrala);

- Proteine (lapte, oua, branza sau carne);

- Cereale.

Atentie: NU consumati dulciuri dimineata fiindca secretia de insulina din corp va fi mai mare si apoi, in restul zilei, senzatia de a avea nevoie de dulce revine si mai puternic.

Foto: networkingwomen.org.uk

În articolul De ce este mic-dejunul atat de important?:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 decembrie 2025. Vărsătorii sunt norocoși. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
observatornews.ro
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
a1.ro
Luca Zvaleni a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16! Marele campion pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena: „Am fost cel mai fericit de pe pământ!”
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
HelloTaste.ro
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Catine
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
useit.ro
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
as.ro
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
MediCOOL
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Spynews
Vanessa a plecat în vacanță cu mama ei, presupusa amantă a lui Adi Minune, și fratele! Ce face Bogdan de la Ploiești în acest timp
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
DeParinti
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
MediCOOL
Tot ce trebuie să știi despre sindromul de apnee în somn: ce este, cum se manifestă și cum se tratează
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
HelloTaste
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
close
x