De ce este mic-dejunul atat de important?

Publicat pe 20.10.2010 la 11:48 Actualizat pe 20.10.2010 la 12:35

Micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei si, chiar daca mai toti stim asta, de cele mai multe ori sarim cu buna stiinta peste masa de dimineata. Nu ar trebui, iar argumentele nu au legatura doar cu silueta. In realitate, pe langa energie pentru intreaga zi, micul-dejun ne poate ajuta sa prevenim o serie de boli.

Statistic, doar 4 din 10 romani iau un mic dejun sanatos zi de zi. Restul prefera sa cumpere ceva in fuga, in drumul spre munca sau scoala, dupa caz - insa acest obicei este nociv, fiindca cele mai la indemana produse sunt cele de patiserie sau fastfoodul.

"Masa sanatoasa de la inceputul zilei poate preveni aparitia diabetului si a obezitatii. Iar daca nu e obezitate, sunt sanse mici si de aparitie a afectiunilor cardiovasculare", spun doctorii.

O masa bogata dimineata asigura calorii si energie, care se vor consuma apoi in restul zilei (cand metabolismul este mai activ), pe cand o masa bogata seara nu face nimic altceva sa duca la ingrasare.

Ce sa consumam la micul dejun?

- Legume;

- Paine (de preferinta integrala);

- Proteine (lapte, oua, branza sau carne);

- Cereale.

Atentie: NU consumati dulciuri dimineata fiindca secretia de insulina din corp va fi mai mare si apoi, in restul zilei, senzatia de a avea nevoie de dulce revine si mai puternic.

Foto: networkingwomen.org.uk

În articolul De ce este mic-dejunul atat de important?:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 18 noiembrie 2025. Scorpionii își schimbă cursul vieții. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 18 noiembrie 2025. Scorpionii își schimbă cursul vieții. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Cele mai bune metode pentru o factură de curent mică, de la trucuri simple până la tehnologii smart
observatornews.ro
Cele mai bune metode pentru o factură de curent mică, de la trucuri simple până la tehnologii smart
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
a1.ro
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
HelloTaste.ro
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Britney Spears și surorile Kardashian au planificat o petrecere în pijamale. Ce imagini au publicat vedetele în mediul online
Catine
Britney Spears și surorile Kardashian au planificat o petrecere în pijamale. Ce imagini au publicat vedetele în mediul online
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
useit.ro
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
O nouă aventură eşuată pentru milionarul celebru care a trăit 8 ani cu soţia fratelui său
as.ro
O nouă aventură eşuată pentru milionarul celebru care a trăit 8 ani cu soţia fratelui său
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
MediCOOL
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Cine sunt părinții fetiței în vârstă de 2 ani care a murit pe scaunul stomatologului. Andrei și soția lui mai au un băiețel
Spynews
Cine sunt părinții fetiței în vârstă de 2 ani care a murit pe scaunul stomatologului. Andrei și soția lui mai au un băiețel
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
DeParinti
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
MediCOOL
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
HelloTaste
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
close
x