Deserturile copilariei: Paste cu pesmet si zahar
Publicat pe 16.01.2013 la 14:15 Actualizat pe 16.01.2013 la 15:06
Pe vremea in care marea majoritatea ingredientelor pentru prajituri erau o raritate sau se dadeau pe cartela, mamele gaseau solutii pentru a le face deserturi celor mici. Una din retetele pe care ni le-am amintit a fost cea de paste cu pesmet si zahar.
Daca vrei sa iti amintesti sau sa afli "gustul copilariei" de dinainte de '89 incearca reteta de mai jos:
ingrediente:
paste (fidea, macaroane, spagette - la alegere) fierte conform instructiunilor de pe pachet
o cana de zahar
2 cani pesmet
2-3 linguri ulei
1/2 lingurita scortisoara - optional
1/2 cana nuca prajita si pisata - optional
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se amesteca pesmetul cu ulei si se prajeste pana devine auriu. Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga zaharul, scortisoara si nuca. Se amesteca bine si apoi se rastoarna peste pastele bine scurse.
Se servesc imediat.
foto: www.tarameainventata.net