Dorayaki - Clatite japoneze
Publicat pe 24.01.2013 la 18:50 Actualizat pe 24.01.2013 la 18:54
Ingrediente:
200 g faina
100 g zahar
2 oua
3-4 linguri apa
½ lingurita praf de copt
1 lingurita miere
ulei de gatit
fasole rosie dulce
Mod de preparare:
Intr-un castron se amesteca zaharul cu ouale.
Praful de copt se dizolva in apa si se pune peste oua.
Se adauga faina, cernand usor si amestecand. Daca e prea groasa, se poate adauga putina apa.
Se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
Fasolea se scoate din conserva si se zdrobeste.
Cu un servetel de hartie inmuiat in ulei se unge o tigaie.
Se sterge uleiul in exces cu un servetel.
Se toarna coca de dorayaki in cercuri, ca pentru clatitele americane. Cand fac bule, clatitele se intoarc. Se repeta procesul pana se termina coca.
Clatitele se lasa la racit, apoi una dintre ele se unge cu crema de fasole dulce si se lipeste de o alta.
Se poate folosi orice umplutura.