Este gata în 15 minute! Rețeta de PERE ÎN SOS DE CAFEA te va face să-ți lingi degetele
Publicat pe 07.04.2016 la 14:25 Actualizat pe 07.04.2016 la 14:45
Dacă vreți să vă delectați cu un desert rapid, dar extrem de gustos, nu ratați perele în sos de cafea! Aveți nevoie doar de trei ingrediente principale, plus câteva arome!
Dacă vreți să vă delectați cu un desert rapid, dar extrem de gustos, nu ratați perele în sos de cafea! Aveți nevoie doar de trei ingrediente principale, plus câteva arome!
5 pere mai tari
400-600 ml cafea preparată
130 g zahăr
1/2 linguriță scorțișoară
1 vf cuțit nucșoară
esența de vanilie
frișcă pentru servit
Mod de preparare:
Perele se spală și se decojesc delicat, ajutorul unui cuțit special. Pentru un aspect mai plăcut, lăsați fructele întregi și puneți-le într-un vas, după care, turnați cafea peste ele, cât să le acopere.
Se lasă la fiert timp de un sfert de oră, după care se scot pe un platou, pentru a se răci! Între timp, cafeaua se mai lasă la fiert, până devine un sos mai consistent!
Se aromatizează cu vanilie, scorțișoara și nucșoară, se lasă la răcit, după care se toarnă peste platoul cu pere! Acest desert delicios, poate fi servit cu frișcă sau cu un adaos de nuci coapte, ori fulgi de migdale!