Ficatei cu sos de maioneza
Publicat pe 07.10.2013 la 17:58 Actualizat pe 07.10.2013 la 18:04
Ingrediente:
- 1 kg ficatei de pasare
- 250 ml lapte
- 125 g unt
- 2 linguri ulei
- 80 g faina
- piper
- sare
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita zahar tos
- 2 cepe
- 5 linguri maioneza
- 3 linguri smantana
- 10 catei usturoi
Mod de preparare:
Ficateii se spala si se scurg de apa. Se pun intr-un castron cu lapte timp de o ora.
Ceapa se caleste in ulei, apoi uleiul se scurge.
Maioneza se pune impreuna cu 3 linguri de smantana, usturoiul dat pe razatoare si putina sare.
Ficateii se dau prin faina, boia, zahar, sare, piper. Se prajesc in unt cu ulei si se pun intr-un castron peste care se adauga sosul de maioneza, iar deasupra ceapa calita.