FOTO! 74 de ani de fast-food: Cum arăta primul restaurant McDonald's
Publicat pe 17.02.2014 la 16:36 Actualizat pe 17.02.2014 la 17:01
Restaurantul care astăzi servește 68 de milioane de clienți, în 119 țări, și-a deschis ușile pentru pasionații de fast food în 1940. Atunci, McDonald's era cunoscut ca un restaurant specializat în fripturi
Restaurantul care astăzi servește 68 de milioane de clienți, în 119 țări, și-a deschis ușile pentru pasionații de fast food în 1940. Atunci, McDonald's era cunoscut ca un restaurant specializat în fripturi.
Primul local s-a deschis în San Bernardino, California. Frații McDonald, Richard și Maurice, i-au dat numele „McDonald's Famous Barbeque”, având în meniu peste 40 de astfel de specialități.
Spre sfârșitul anilor 40, după ce patronii și-au dat seama că majoritatea profitului venea din vânzarea de hamburgeri, restaurantul a fost închis pentru a face loc unui drive-in cu un meniu simplu, unde hamburgerii, chipsurile și sucul de portocale erau la loc de cinste. Anul următor, cartofii prăjiți și Coca-Cola a fost adăugată la meniu.
În '53, frații McDonald au transformat afacerea într-o franciză. Au apărut localurile din Phoenix, Arizona și Downey, California - ultimul este cel mai vechi restaurant McDonald „în viață”. Cel din San Bernardino și Des Plaines au fost transformate în muzee cu replici ale friteuzelor și ale mașinilor originale de milkshake.