Friptură de curcan cu legume

Publicat pe 30.12.2013 la 08:56 Actualizat pe 01.01.2014 la 19:18

Ingrediente:

25 g de ulei de măsline

600 g de file de curcan

1 ardei portocaliu (cca 150 g)

1 ardei galben (cca 150 g)

300 g de dovlecei

3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare)

1 ceapă (cca 150 g)

4 căţei de usturoi

300 g de fasole păstăi congelată

piper după gust

un praf de amestec «Ierburi de Provence»

20 g de oţet balsamic

20 g de sare

Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.

Pregătire:

1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.

3. Decongelaţi fasolea păstăi.

Preparare

4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de

curcan şi ceapa tocată mărunt.

5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.

Preparaţi până la evaporarea lichidului.

6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi

condimentele.

7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,

presiunea – 3.

8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.

9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.

10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.

Ingrediente

25 g de ulei de măsline, 600 g de file de curcan, 1 ardei portocaliu (cca 150 g), 1 ardei galben

(cca 150 g), 300 g de dovlecei, 3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare), 1 ceapă (cca 150 g), 4 căţei

de usturoi, 300 g de fasole păstăi congelată, piper după gust, un praf de amestec «Ierburi de

Provence», 20 g de oţet balsamic, 20 g de sare.

Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.

Pregătire

1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.

3. Decongelaţi fasolea păstăi.

Preparare

4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de

curcan şi ceapa tocată mărunt.

5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.

Preparaţi până la evaporarea lichidului.

6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi

condimentele.

7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,

presiunea – 3.

8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.

9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.

10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.

1 oră + 30 min

În articolul

Friptură de curcan cu legume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x