Friptură de curcan cu legume
Publicat pe 30.12.2013 la 08:56 Actualizat pe 01.01.2014 la 19:18
Ingrediente:
25 g de ulei de măsline
600 g de file de curcan
1 ardei portocaliu (cca 150 g)
1 ardei galben (cca 150 g)
300 g de dovlecei
3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare)
1 ceapă (cca 150 g)
4 căţei de usturoi
300 g de fasole păstăi congelată
piper după gust
un praf de amestec «Ierburi de Provence»
20 g de oţet balsamic
20 g de sare
Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.
Pregătire:
1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.
2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.
3. Decongelaţi fasolea păstăi.
Preparare
4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de
curcan şi ceapa tocată mărunt.
5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.
Preparaţi până la evaporarea lichidului.
6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi
condimentele.
7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,
presiunea – 3.
8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.
9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.
10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.
Ingrediente
25 g de ulei de măsline, 600 g de file de curcan, 1 ardei portocaliu (cca 150 g), 1 ardei galben
(cca 150 g), 300 g de dovlecei, 3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare), 1 ceapă (cca 150 g), 4 căţei
de usturoi, 300 g de fasole păstăi congelată, piper după gust, un praf de amestec «Ierburi de
Provence», 20 g de oţet balsamic, 20 g de sare.
Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.
Pregătire
1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.
2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.
3. Decongelaţi fasolea păstăi.
Preparare
4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de
curcan şi ceapa tocată mărunt.
5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.
Preparaţi până la evaporarea lichidului.
6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi
condimentele.
7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,
presiunea – 3.
8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.
9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.
10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.
1 oră + 30 min