Friptură de curcan cu legume

Publicat pe 30.12.2013 la 08:56 Actualizat pe 01.01.2014 la 19:18

Ingrediente:

25 g de ulei de măsline

600 g de file de curcan

1 ardei portocaliu (cca 150 g)

1 ardei galben (cca 150 g)

300 g de dovlecei

3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare)

1 ceapă (cca 150 g)

4 căţei de usturoi

300 g de fasole păstăi congelată

piper după gust

un praf de amestec «Ierburi de Provence»

20 g de oţet balsamic

20 g de sare

Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.

Pregătire:

1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.

3. Decongelaţi fasolea păstăi.

Preparare

4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de

curcan şi ceapa tocată mărunt.

5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.

Preparaţi până la evaporarea lichidului.

6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi

condimentele.

7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,

presiunea – 3.

8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.

9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.

10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.

Ingrediente

25 g de ulei de măsline, 600 g de file de curcan, 1 ardei portocaliu (cca 150 g), 1 ardei galben

(cca 150 g), 300 g de dovlecei, 3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare), 1 ceapă (cca 150 g), 4 căţei

de usturoi, 300 g de fasole păstăi congelată, piper după gust, un praf de amestec «Ierburi de

Provence», 20 g de oţet balsamic, 20 g de sare.

Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.

Pregătire

1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.

3. Decongelaţi fasolea păstăi.

Preparare

4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de

curcan şi ceapa tocată mărunt.

5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.

Preparaţi până la evaporarea lichidului.

6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi

condimentele.

7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,

presiunea – 3.

8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.

9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.

10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.

1 oră + 30 min

În articolul

Friptură de curcan cu legume

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x