Friptură de curcan cu legume

Publicat pe 30.12.2013 la 08:56 Actualizat pe 01.01.2014 la 19:18

Ingrediente:

25 g de ulei de măsline

600 g de file de curcan

1 ardei portocaliu (cca 150 g)

1 ardei galben (cca 150 g)

300 g de dovlecei

3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare)

1 ceapă (cca 150 g)

4 căţei de usturoi

300 g de fasole păstăi congelată

piper după gust

un praf de amestec «Ierburi de Provence»

20 g de oţet balsamic

20 g de sare

Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.

Pregătire:

1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.

3. Decongelaţi fasolea păstăi.

Preparare

4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de

curcan şi ceapa tocată mărunt.

5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.

Preparaţi până la evaporarea lichidului.

6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi

condimentele.

7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,

presiunea – 3.

8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.

9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.

10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.

Ingrediente

25 g de ulei de măsline, 600 g de file de curcan, 1 ardei portocaliu (cca 150 g), 1 ardei galben

(cca 150 g), 300 g de dovlecei, 3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare), 1 ceapă (cca 150 g), 4 căţei

de usturoi, 300 g de fasole păstăi congelată, piper după gust, un praf de amestec «Ierburi de

Provence», 20 g de oţet balsamic, 20 g de sare.

Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.

Pregătire

1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.

3. Decongelaţi fasolea păstăi.

Preparare

4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de

curcan şi ceapa tocată mărunt.

5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.

Preparaţi până la evaporarea lichidului.

6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi

condimentele.

7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,

presiunea – 3.

8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.

9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.

10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.

1 oră + 30 min

În articolul Friptură de curcan cu legume:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 20 iulie 2025. Peștii sunt empatici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 iulie 2025. Peștii sunt empatici. Află ce se întâmplă cu zodia ta
A apărut o nouă ipoteză în cazul morţii lui Felix Baumgartner. Ce s-ar fi întâmplat în timpul zborului
observatornews.ro
A apărut o nouă ipoteză în cazul morţii lui Felix Baumgartner. Ce s-ar fi întâmplat în timpul zborului
Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea iubitului ei, Felix Baumgartner. Ce mesaj dureros a publicat în mediul online
a1.ro
Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea iubitului ei, Felix Baumgartner. Ce mesaj dureros a publicat în mediul online
Sorbet de zmeură. Rețetă clasică de desert răcoritor cu fructe
HelloTaste.ro
Sorbet de zmeură. Rețetă clasică de desert răcoritor cu fructe
7 lucruri pe care ar trebui să le speli în fiecare săptămână, potrivit experților în curățenie
Catine
7 lucruri pe care ar trebui să le speli în fiecare săptămână, potrivit experților în curățenie
OpenAI a anunțat ChatGPT Agent. Cum funcționează și la ce folosește noul chatbot
useit.ro
OpenAI a anunțat ChatGPT Agent. Cum funcționează și la ce folosește noul chatbot
Ilie Năstase a răbufnit chiar de ziua lui: “Mă face lumea golan sau bețiv!” Dezvăluiri dureroase ale lui Nasty
as.ro
Ilie Năstase a răbufnit chiar de ziua lui: “Mă face lumea golan sau bețiv!” Dezvăluiri dureroase ale lui Nasty
Ceaiul Tulsi – beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
MediCOOL
Ceaiul Tulsi – beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive a copiilor: Ce spun studiile
DeParinti
Impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive a copiilor: Ce spun studiile
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
MediCOOL
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros
HelloTaste
Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros
close
x