Friptură de curcan cu legume

Publicat pe 30.12.2013 la 08:56 Actualizat pe 01.01.2014 la 19:18

Ingrediente:

25 g de ulei de măsline

600 g de file de curcan

1 ardei portocaliu (cca 150 g)

1 ardei galben (cca 150 g)

300 g de dovlecei

3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare)

1 ceapă (cca 150 g)

4 căţei de usturoi

300 g de fasole păstăi congelată

piper după gust

un praf de amestec «Ierburi de Provence»

20 g de oţet balsamic

20 g de sare

Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.

Pregătire:

1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.

3. Decongelaţi fasolea păstăi.

Preparare

4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de

curcan şi ceapa tocată mărunt.

5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.

Preparaţi până la evaporarea lichidului.

6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi

condimentele.

7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,

presiunea – 3.

8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.

9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.

10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.

Ingrediente

25 g de ulei de măsline, 600 g de file de curcan, 1 ardei portocaliu (cca 150 g), 1 ardei galben

(cca 150 g), 300 g de dovlecei, 3 roşii proaspete (cca 150 g fiecare), 1 ceapă (cca 150 g), 4 căţei

de usturoi, 300 g de fasole păstăi congelată, piper după gust, un praf de amestec «Ierburi de

Provence», 20 g de oţet balsamic, 20 g de sare.

Pentru servire la masă: 4 căţei de usturoi, 1 legătură de verdeaţă proaspătă.

Pregătire

1. Fileul de carne de curcan, ardeiul dulce, roşiile şi dovleceii se taie cubuleţe.

2. Tocaţi mărunt ceapa şi verdeaţa, usturoiul se pisează prin presare.

3. Decongelaţi fasolea păstăi.

Preparare

4. Turnaţi pe fundul vasului de gătit ulei de măsline şi adăugaţi bucăţile de carne de

curcan şi ceapa tocată mărunt.

5. Preparaţi cu capacul deschis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră.

Preparaţi până la evaporarea lichidului.

6. Adăugaţi peste carnea rumenită legumele pregătite, oțetul balsamic, sarea şi

condimentele.

7. Preparaţi cu capacul închis în modul «FRIPTURĂ», timpul de preparare – 1 oră,

presiunea – 3.

8. După semnalul sonor deconectaţi multicookerul şi reduceţi presiunea.

9. Adăugaţi fripturii preparate verdeaţa şi usturoiul tocate mărunt, amestecaţi.

10. Aşezaţi friptura cu legume gata preparată în farfurii adânci şi serviţi la masă.

1 oră + 30 min

În articolul Friptură de curcan cu legume:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Asasinul Teodorei mărturisea într-o carte obsesia pentru fată de când avea 14 ani. Bărbatul, bolnav de cancer
observatornews.ro
Asasinul Teodorei mărturisea într-o carte obsesia pentru fată de când avea 14 ani. Bărbatul, bolnav de cancer
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
a1.ro
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
HelloTaste.ro
Rulouri cu căpșuni și glazură de lămâie. Rețeta simplă pe care o vei adora
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Catine
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
useit.ro
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
as.ro
TV Happy
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
MediCOOL
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Spynews
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
DeParinti
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
MediCOOL
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
HelloTaste
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
close
x