FRIPTURA ta a stat prea mult timp în cuptor? Află ce poți face pentru a servi CEA MAI BUNĂ mâncare
Publicat pe 05.08.2016 la 09:52 Actualizat pe 24.11.2016 la 10:18
Se spune deseori că o fată va deveni femeie, în adevăratul sens al cuvântului, doar în momentul în care va reuși să gătească friptura exact așa cum o găteau bunica și mama ei.
Bucătăria, un tărâm unde nu multe femei au curajul să pătrundă
Se spune deseori că o fată va deveni femeie, în adevăratul sens al cuvântului, doar în momentul în care va reuși să gătească friptura exact așa cum o găteau bunica și mama ei. Din păcate, unele preparate culinare presupun o mulțime de ingrediente și nenumărate minute petrecute în bucătărie, iar femeia modernă nu mai are suficient timp pentru astfel de sarcini.
Un singur ingredient greșit și întregul preparat este distrus. Sau poate că nu!
Catastrofele culinare sunt de ordinul trecutului. Există o mulțime de soluții, pentru orice tip de problemă, așa că poți remedia o catastrofă culinară, chiar înainte ca aceasta să se producă.
- Friptura mult prea rumenită poate fi salvată. Nimeni n-o să știe că preparatul tău a stat puțin mai mult în cuptor. Tot ce trebuie să faci este să servești friptura deja feliată, cu o porție generoasă de sos, deoarece acesta va face carnea mai fragedă.
- Sarea-n bucate. Crezi că tocmai ai stricat supa doar pentru că ai presărat mult prea multă sare? Nici vorbă! Un cartof crud, adăugat în supă în timp ce aceasta încă fierbe, va elimina excesul de sare.
- Vin din belșug, pentru un sos delicios. Nu te speria dacă sosul pe care voiai să îl servești alături de carne conține prea mult alcool. Bucătarii profesioniști sunt de părere că o cantitate mai mare de vin, va oferi un gust aparte preparatului. Lasă-l să fiarbă cinci sau zece minute în plus, iar la finalul cinei vei primi o mulțime de laude.
- Condimente proaspete sau uscate? Cimbrul, leușteanul sau busuiocul au o aromă aparte în stare proaspătă, dar asta nu înseamnă că versiunea uscată nu va avea același efect asupra preparatului tău. Condimentele uscate sunt de două ori mai puternice, așa că trebuie să ai mare grijă la cantitatea pe care o folosești.