Fructe de mare asortate
Publicat pe 04.10.2013 la 15:40 Actualizat pe 04.10.2013 la 15:43
Ingrediente:
- 100 g scoici
- 50 g calmar
- 100 g creveti decorticati
- 100 g caracatita
- 100 ml vin alb sec
- 50 ml ulei de masline
- 3-4 rosii carnoase
- 5 catei de usturoi
- 1 fir de maghiran
- 1 lamaie
- 1 lingurita rasa de sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cubulete.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Se incinge uleiul de masline si se soteaza fructele de mare timp de 15 minute, la foc mic.
Se adauga rosiile, maghiranul si usturoiul, apoi se incinge totul cu vin.
Se lasa amestecul pe foc timp de 10 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Se condimenteaza dupa gust, se ia de pe foc si se serveste asezonat cu lamaie.