Fursecuri cu afine si portocale
Publicat pe 28.01.2013 la 13:12 Actualizat pe 28.01.2013 la 13:40
Daca iti e dor de atmosfera de Craciun si nu vrei sa mai astepti atat de mult iti spunem o reteta simpla de fursecuri care te vor face sa crezi ca Mos Craciun trebuie sa apara din minut in minut.
Ingrediente:
200 g unt
150 g zahar alb si/sau brun
400 g faina
1 ou mare
coaja si zeama de la o portocala
un plic praf de copt
un praf sare
2 cani afine proaspete sau congelate
1/2 cana nuci maruntite
1/2 lingurita scortisoara
pentru ornare:
coaja de la o portocala
2 linguri suc portocale
300 g zahar pudra
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul cu untul, apoi se adauga oul coaja si zeama de portocala. La final se adauga faina amestecata cu scotisoara, sarea si praful de copt. Dupa omogenizare, se amesteca in continut si nuca si coacazele.
Se formeaza din aluat bile cu un diametru de 3 centimetri si se aseaza pe o foaie de copt apoi se aplatizeaza usor cu o lingura.
Se coc la foc mare timp de 15 minute pana devin aurii.
Dupa ce se racesc se acopera cu un strat din pasta obtinuta prin amestecarea sucului si cojii de portocale cu zaharul pudra.
foto: www.http://spcsites.comspcsites.com