Îți place mâncarea italienească? Descoperă 8 feluri tradiționale și 8 feluri inventate
Publicat pe 10.09.2014 la 10:33 Actualizat pe 10.09.2014 la 10:37
Da, este delicioasă și toată lumea o iubește. Deși a fost inventată de italienii săraci, este gustoasă, savuroasă și foarte hrănitoare.
Da, este delicioasă și toată lumea o iubește.
Deși a fost inventată de italienii săraci, este gustoasă, savuroasă și foarte hrănitoare.
Iată 8 feluri tradiționale și regiunea din care provin, dar 8 feluri inventate de imigranții italieni în America.
Pâinea cu usturoi
Se poate face și cu ceapă.
De obicei se pune ulei și se freacă un cățel de usturoi.
Se pare că nu a fost inventată în Italia, ci în America anilor 1940 de către imigranții italieni.
Felul tradițional: bruschete
Dacă nu vrei să miroși, încearcă bruchete cu roșii.
Deși feliile de pâine prăjită se dau și ele cu ulei și usturoi, se pun deasupra roșii proaspete, tăiate cubulețe.
Spaghetti cu chiftele
În memoriile sale, un sicilian pe nume Niccolo de Attrociocchi scria că în timp ce mânca într-un restaurant italienesc din New York, la începutul secolului 20, a găsit două specialități americane foarte gustoase. Una dintre acestea? Spaghetti cu chiftele.
Felul tradițional: chifteluțe în sos de roșii
Acest fel de mâncare este din sudul Romei.
Chifteluțele italienești sunt mai mici decât cele normale. Și nu se amestecă cu paste, ci doar cu roșii.
Fetucine Alfredo
Îți plac macaroanele cu brânză și crezi că este un fel tradițional italienesc? Nu e chiar așa.
În Italia nu prea se obișnuiește să se pună smântână pe paste.
Felul tradițional: brânză cu piper
Acest fel roman de paste e simplu – brânză și ardei. Pastele se amestecă cu brânză pecorino, piper, ulei de măsline.
Pui cu paste
Nici chiftelele cu paste nu sunt un fel italienesc și nici puiul cu paste nu este.
Felul tradițional: pește cu paste
Niciodată nu se servește întreg, ci fâșiuțe. Felul în care sunt preparate, variază de la o regiune a Italiei la alta.
Dar este o specialitate din zona Siciliei, acolo unde se prinde mult pește spadă.
Homar fra diavolo
Acest fel a fost inventat la începutul secolului 20, la New York. Un sos greu de roșii și ardei iuți, fructe de mare și paste, toate într-o farfurie...
Felul tradițional: pasta all’arrabbiata
Pastele cu fructe de mare și roșii sunt specifice sudului Italiei, adică Siciliei. Dar aici nu sunt nici condimentate și nici grele.
Pui sau vițel cu parmezan
Aceasta este tot o inveție a imigranților italinei. În Italia nu vei întâlni așa ceva.
Felul tradițional: vinete cu parmezan
Același concept, doar că sunt legume în loc de carne.
Originea – Sicilia.
Penne alla vodka
Nici acest fel nu îl vei putea întâlni în italia, căci nu este de acolo.
Felul tradițional: orice altceva
În Italia nu se pune băutură în mâncare. Dacă vrei să te amețești, încearcă băutura separat.
Cheesecake
Este un desert de luat la pachet în toate restaurantele italienești.
Felul tradițional: Cassata siciliană
Brânza ricotta dulce e comună orașelor Napoli și Sicilia. Acolo se umplu cannoli sau alte tipuri de paste.