Jeleu de coacăze
Publicat pe 02.12.2013 la 16:40 Actualizat pe 02.12.2013 la 16:48
Ingrediente:
- 350 g coacăze
- 350 g zahăr
- 800 ml apă
- 2 linguri gelatină
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pun la fiert coacăzele, zahărul si 750 ml apă. Se amestecă continuu până la dizolvarea completă a zahărului.
Se reduce focul și se fierb încă 10-15 minute, până când afinele se zdrobesc.
Compoziția rezultată se trece printr-o sită, lăsându-se să se scurgă de la sine – durează 30 de minute. Dacă e nevoie, se poate presa pulpa. Trebuie să reziste 750 ml de suc.
Gelatina se amestecă cu cei 50 ml apă pentru 1 minut. Peste ea se toarnă 1 cană de suc, se pune pe baie de aburi, amestecând până la dizolvarea gelatinei.
Într-un vas uns cu puțin ulei se pune totul, se acoperă și se lasă 12 ore. Se poate pune în forme individuale.