Macaroons
Publicat pe 01.11.2012 la 16:39 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:35
Prajiturile macaroons sunt dulciuri bazate pe spuma de bezea si migdale macinate. Ele sunt diferite de cele nord-americane ce au ca ingredient-cheie fulgii de cocos.
Ingrediente:
- 3 albusuri mari, la temperatura camerei
- 1 lingura pudra de bezele
- 3 linguri de zahar
- ¾ masura pudra de migdale
- 1 masura zahar pudra- cernut
- coloranti de patiserie
- marmelada pentru umplut
Mod de preparare:
- Incalzeste cuptorul la 149 grade Celsius.
- Pune pe doua tavi hartie de copt.
- Bate albusurile cu pudra de bezele pana se fac spuma, apoi adauga incet zaharul si amesteca usor. Este foarte important sa nu amesteci prea mult.
- Combina pudra de migdale cu zaharul pudra, cerne-le, imparte-le in doua si adauga-le in albusurile batute spuma. Trebuie sa fii destul de rapida pentru a nu scoate aerul din albusuri.
- Daca iti doresti ca aceste prajituri sa aibe culoare, imparte aluatul in trei boluri si pune in fiecare colorantul alimentar in culoarea dorita. Pune aluatul in trei pungi de ornat carora sa le adaugi un varf plat si formeaza niste macaroons potrivite. Lasa suficient spatiu intre ele pentru ca acestea sa nu se lipeasca unele de altele atunci cand vor creste. Daca au mot, acesta se poate nivela cu degetul umezit in putina apa. Lasa-le de-oparte intre 10 si 30 de minute, pana cand prind o pojghita (suprafata lor se face mata).
- Coace-le 10 minute sau pana cand se pot ridica usor de pe hartia de pergament. Insa, inainte sa le dezlipesti, lasa-le sa se raceasca.
- Pentru asamblare, pune putina marmelada pe partea plata a unei prajituri macaroon si lipeste-o de partea plata a alteia, apasand foarte usor.
- Prajiturile macaroons pot fi pastrate intr-un reicipient inchis ermetic timp de trei zile.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame