Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

Publicat pe 19.11.2019 la 17:13 Actualizat pe 20.11.2019 la 09:14

Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar tu va trebui să te pregătești de pe acum pentru Crăciun, ca să nu te aglomerezi pe ultima sută de metri. Curățenia generală și cumpărăturile se vor desfășura pe parcursul câtorva zile, așa că-ți vom da mai multe sfaturi culinare care să te ajute să mai câștigi puțin timp în bucătărie. Iată secretele celor mai buni cozonaci pe care să-i pregătești pentru masa festivă.

Tăvi de calitate - Un cozonac bun, moale și pufos, perfect copt, fără nici o urmă de arsură, bine crescut nu poate fi preparat decât într-o tavă de calitate. Produsele de aici, de exemplu, sunt din aluminiu și nu lipesc. Alege tăvi înalte, în așa fel încât atunci când cresc cozonacii să nu dea pe afară, iar înainte de a le folosi pentru prima oară este recomandat să le ungi cu puțin ulei și să lasi grăsimea să acționeze câteva ore. Apoi, spală tăvile cum o faci în mod normal și pregătește-le pentru copt.

Un cuptor care funcționează perfect - Cuptorul pe care îl folosești la prepararea cozonacilor trebuie să fie perfect funcțional, iar ușa acestuia trebuie să se închidă ermetic. Este foarte important ca în cuptor să nu pătrundă aer rece. În caz contrar, aluatul dospit s-ar putea lăsa.

Făină de calitate superioară - Cumpără făină de bună calitate, specială pentru cozonaci. Vei găsi o mulțime de sortimente pe rafturile raioanelor din magazine și supermarketuri. Când o folosești la prepararea cozonacului, cerne făina de două, trei ori printr-o sită deasă. Aluatul va deveni foarte fraged.

Ingrediente la temperatura camerei - Toate ingredientele pe care le folosești, de la cele lichide până la cele solide precum ulei, ouă, făină, lapte, maia, nucă, stafide, rahat, trebuie să se afle la temperatura camerei. Scoate-le pe blatul de lucru cu câteva ore înainte de a le folosi. La temperatura camerei trebuie să se afle și vasul în care frămânți aluatul. Acesta nu trebuie să fie nici rece, dar nici foarte cald.

În bucătărie trebuie să fie cald - Păstrează o temperatura ridicată în bucătărie în timp ce cozonacii se află la crescut, dar și în timp ce se coc în cuptor. Orice curent de aer rece sau modificare de temperatură ar putea face ca aluatul să se lase, iar cozonacul ar putea chiar să iasă crud.

Nuca opărită își pierde gustul amar - Dacă vrei ca gustul miezului de nucă să nu fie unul amar, opărește nuca în lapte și las-o 10 minute să se înmoaie puțin. De asemenea, o cantitate foarte mare de umplutură ar putea împiedica cozonacii să crească mari și pufoși, iar aluatul din jurul umpluturii ar putea fi umed, moale și necopt. Cu toate acestea, este recomandat să folosim nucă, migdale sau fistic ca și umplutură, și nu cacao amestecată cu zahăr sau rahat. Oleaginoasele sunt benefice pentru sănătate, sunt de părere nutriționiștii, medicii, dar și specailiștii multor publicații medicale și reviste de sănătate.

Cum obții un aluat pufos - Pentru cozonaci pufoși și aerați, adaugă în aluat o lingură de untură. Acesta este un truc pe care îl foloseau bunicile noastre când preparau cozonacii de Paște sau Crăciun și care va funcționa întotdeauna. Untura frăgezește - motiv pentru care este adăugată și în aluatul pentru cornulețe.

De unde știi că ai frământat aluatul suficient de mult - Aluatul pentru cozonaci se frământă bine timp de cel puțin 30 de minute. Știi că este cazul să te oprești doar atunci când nu mai are acea textură lipicioasă și se desprinde singur și ușor de pe mâini. La unele rețete de cozonaci aluatul bine frământat începe să facă bășici - semn că îl poți da la cuptor.

Nu deschide ușa de la cuptor în primele 20 de minute - După ce ai introdus tăvile cu aluat în cuptorul preîncălzit, temperatura constantă este extrem de importantă. Este poate chiar cel mai important aspect de care ar trebui să ții cont. Pentru ca aluatul să nu se lase, nu ai voie sub nici o formă să deschizi ușa cuptorului în primele 20-30 de minute.

Cum obții cozonaci cu aluat mai galben - Nu ar trebui să adaugi în aluatul cozonacilor coloranți alimentari pentru ca aceștia să fie galbeni. Este suficient să amesteci gălbenușul ouălor cu un praf de sare.

Sursa foto: Pixabay

În articolul

Mai e puțin până la Crăciun. Află care e secretul celor mai buni cozonaci

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x