Mămăligă cu brânză REINVENTATĂ! Cum prepari Parfait Cald
Publicat pe 08.04.2015 la 15:43 Actualizat pe 12.04.2015 la 17:05
Orban Ferenc, un fost jurnalist din Miercurea Ciuc, pasionat de arta culinară, a reinventat rețeta de mămăligă cu brânză cu gândul la bunica sa și i-a pus, după cum singur spune, un nume ''fițos'', mai exact: ''parfait cald''
Orban Ferenc, un fost jurnalist din Miercurea Ciuc, pasionat de arta culinară, a reinventat rețeta de mămăligă cu brânză cu gândul la bunica sa și i-a pus, după cum singur spune, un nume ''fițos'', mai exact: ''parfait cald''.
Preparatul este atât de bun și de aspectuos încât a trecut cu succes proba de foc atunci când jurnalistul transformat în chef a absolvit o școală de bucătari, în Marea Britanie.
Pentru parfait-ul cald propus de Orban Ferenc este nevoie de 250 g mălai, 350 ml de supă de carne sau legume, 120 g de brânză de burduf, 300 ml de frișcă sau smântână grasă, cinci ouă și 100 g de unt gras.
Începutul e simplu — se prepară o mămăligă consistentă, din supa de carne și mălai, care se toarnă pe o hârtie de copt și se întinde cu spatula, pentru a obține un blat de 2-3 centimetri, care se lasă la răcit. De aici încolo, însă, pentru ca parfait-ul cald să iasă perfect, trebuie urmați exact pașii indicați de fostul jurnalist, acum un chef apreciat în mai multe județe din Transilvania.